• dimarts 6 de juny del 2023

El Consell presenta les etapes de la Ruta dels Fars que recorren el municipi de Palma

img

Ribot: "Les etapes que recorren Palma ens permeten gaudir del senderisme des del vessant més urbà i amb valor patrimonial"

PALMA, 1 Oct.

El Consell de Mallorca ha presentat les etapes de la Ruta dels Fars que recorren el municipi de Palma, les quals, d'acord amb la consellera insular de Medi Ambient, Aurora Ribot, "permeten gaudir del senderisme des del seu vessant més urbà i amb valor patrimonial".

Segons ha informat el Consell aquest dissabte en una nota de premsa, el Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient segueix amb la ronda de presentacions als 12 municipis pels quals transcorre el projecte senderista de la Ruta dels Fars. Concretament, la darrera reunió va servir per explicar les etapes de la ruta que recorren el municipi de Palma.

Les trobades, liderades per la vicepresidenta del Consell i consellera insular de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, acompanyada per la directora insular de Medi Ambient, Inmaculada Férriz, serveixen per apropar el projecte de la ruta a senderistes de la zona així com a ajuntaments, clubs de muntanya i senderisme, associacions d'oci, ciutadania en general i grups polítics.

< p> La següent presentació del projecte senderista de la Ruta dels Fars serà el dimarts 4 d'octubre a l'edifici polivalent de Campos. En aquesta propera reunió es presentarà el recorregut de la Ruta per Ses Salines, Campos i Llucmajor.

La Ruta dels Fars serà un itinerari senderista de 285,6 quilòmetres, dividit en 12 etapes, que permetrà connectar a peu Capdepera amb Andratx. El traçat de la Ruta voreja les zones costaneres de Llevant i Migjorn, de la badia de Palma i del ponent de la Serra de Tramuntana, i travessa nuclis urbans i turístics.

Ribot ha destacat que “precisament una de les novetats que presenta la Ruta dels Fars és que algunes etapes, com la de Palma recorren un traçat urbà".

"A Mallorca no s'està gaire acostumat a aquest tipus de recorreguts que sí que existeixen en altres grans rutes”, ha explicat la consellera insular de Sostenibilitat i Medi Ambient, posant en valor que “les etapes que recorren Palma permeten gaudir del senderisme des del seu vessant més urbà i amb valor patrimonial”.

< p> "Quan estigui tot senyalitzat s'espera que els senyals de fusta generin curiositat i, fins i tot, animin la gent a descobrir el seu entorn caminant", ha confiat Ribot.

A la reunió, al Casal de Barri s'Escorxador de Palma, hi han assistit més de 20 persones, entre les quals hi havia membres del consistit ri, així com públic en general que s'ha acostat per saber més sobre el nou traçat senderista que proposa el Consell.

En concret, les etapes que passen pel municipi de Palma són la
Etapa 9, que uneix l'Arenal amb Palma, en 15,75 quilòmetres, dels quals uns 0,5 són camins no asfaltats i 14 que sí que ho estan; l'Etapa 10, que uneix Palma i Son Caliu, en 19,50 quilòmetres, dels quals uns 2,8 són camins no asfaltats i 4,9 que sí que ho estan i la Variant A, de na Burguesa, 7,66 quilòmetres, que connecten amb la Ruta de Pedra a Sec.

Entre els punts d'interès d'aquestes etapes, des del Consell de Mallorca han destacat les Cases del Carnatge, l'ecomuseu Marítim del Club Nàutic de Cala Gamba, el passeig de la platja de Can Pere Antoni, el Parc de la Mar, la Seu, el Palau de l'Almudaina, la Llotja, el Museu Marítim de Mallorca a Ses Voltes, i la llotja de pescadors de Palma, a l'Etapa 9. A més, a l'Etapa 10 han destacat el Passeig Marítim, el barri des Jonquet, el Castell de Bellver i na Burguesa.

"Un dels objectius clars del departament és el de seguir obrint rutes que permetin establir-ne una xarxa de camins que connectin les diverses poblacions de Mallorca a peu La nova Ruta dels Fars ens permet potenciar el senderisme com a activitat saludable i apt a per a la major part de la població", ha continuat la consellera insular Aurora Ribot.

L'objectiu del Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient és oferir una ruta senderista que asseguri la protecció i conservació dels recursos naturals , culturals i etnològics, i aquí és, per al Consell, on rau la importància de les presentacions. Doncs, s'hi convida la ciutadania a fer totes les aportacions que trobin oportunes per fer la ruta més segura, accessible i, sobretot, respectuosa amb el medi ambient. Aquestes xerrades serveixen per informar i animar els ciutadans a participar-hi. El període d'exposició pública és obert fins al 10 d'octubre.

Per la seva banda, la directora insular de Medi Ambient, Immaculada Férriz ha explicat que, amb aquesta ruta, es contribueix a protegir i conservar els camins, que en formen part, així com del patrimoni històric, etnològic i marítim associat i del seu entorn mediambiental. Des de la direcció insular de Medi Ambient es entén que la protecció i conservació dels camins que formen part d'aquesta i altres rutes és indispensable i se seguiran invertint esforços en aquesta direcció”.

Després que el ple del Consell aprovés inicialment el Pla Especial de Ordenació i de Protecció de la Ruta dels Fars el juliol passat, la tramitació continua amb el període d'exposició pública, un espai perquè la societat pugui participar en la creació de la Ruta.

Amb la incorporació de la Ruta dels Fars, es podrà capgirar Mallorca a peu connectant les tres rutes senderistes senyalitzades del Consell, la Ruta de Pedra a Sec (299,56 quilòmetres), la Ruta Artà-Lluc (134,72 quilòmetres) i la Ruta dels Fars (285,6 kil òmetres). El recorregut total suma 719,58 quilòmetres) i connecta 31 municipis.

Notícies més vistes Avui