Notícies Balears.

Notícies Balears.

El Consell reformarà la travesia de Sóller creant un carrer cívic i aparcaments dissuasoris. El Consell reformarà la travesia de Sóller creant un carrer cívic i aparcaments dissuasoris.

El Consell reformarà la travesia de Sóller creant un carrer cívic i aparcaments dissuasoris.

El Consell reformarà la travesia de Sóller creant un carrer cívic i aparcaments dissuasoris.

PALMA, 11 juny.

El Consell de Mallorca ha presentat un projecte de reforma de cinc milions d'euros per a la carretera Ma-11 a la travessia de Sóller, unes obres que inclouran un vial cívic, aparcaments dissuasoris i una reordenació de les entrades i sortides per millorar la mobilitat davant de l'actual saturació de trànsit.

El projecte ho ha exposat aquest dimarts el president del Consell, Llorenç Galmés, juntament amb el conseller insular de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio, i l'alcalde de Sóller, Miquel Nadal.

Des del Consell reconeixen que el municipi és "un dels més afectats per la saturació de trànsit de Mallorca" i per això el projecte pretén "millorar la mobilitat i fer la vida més fàcil als residents".

El projecte està en fase de redacció i les obres podrien començar a finals de 2025, amb una durada prevista d'una mica més d'un any.

La intervenció afecta al tram que enllaça Sóller amb el port i passa al costat del nucli urbà, entre els punts quilomètrics 30 i 32, des de la rotonda d'entrada a Sóller (carrer d'Isabel II) fins a la rotonda del Monument.

El projecte preveu construir voreres amb una amplada d'uns tres metres que comptaran amb una zona verda d'un metre en el costat més proper al nucli urbà. Al costat de la muntanya, es construirà un vial cívic d'uns tres metres d'amplada que serà d'ús compartit per a vianants i bicicletes de passeig.

En la calçada principal es mantindran els aparcaments en línia a ambdós costats en la major part de la travessia. Com a complement es construiran dos aparcaments dissuasoris als quals es podrà accedir des de les noves rotondes del carrer del Capità Angelats i del Camí des Camp Llarg, amb una capacitat de 93 i 219 places, respectivament.

A més, per abordar el problema dels creuaments peatonals es construiran quatre rotondes alhora que s'eliminen els carrils centrals per girar a l'esquerra. Aquestes noves rotondes s'ubicaran al creuament del camí de Son Pons (col·legi de Sagrats Cors), en la intersecció amb el carrer del Capità Angelats, en la intersecció amb el camí des Camp Llarg (poliesportiu) i a l'accés a la carretera de Deià (torrent des Cinc Ponts).