• divendres 3 de febrer del 2023

El degà de la Facultat de Medicina de Balears insisteix a "la necessitat" de l'estabilització del professorat

img

Roca Bennàsar aposta per realitzar proves d'habilitats no tècniques als futurs estudiants a més de demanar una nota de tall

>

PALMA, 21 Set.

El degà de la Facultat de Medicina de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Miquel Àngel Roca Bennàsar, ha insistit, aquest dimecres, en la necessitat "de l'estabilització del professorat.

Durant la seva compareixença a la Comissió de Salut al Parlament, Roca Bennàsar, que ha fet balanç de la implantació de la Facultat a les Illes fa ja sis anys a petició de tots els grups parlamentaris, ha explicat que en aquest temps "s'ha convertit en un problema important la dificultat" de trobar professorat.

"Estem perdent professorat pels criteris d'acreditació de l'Aneca" , ha assenyalat el degà universitari en relació amb l'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació (Aneca), que s'encarrega d'avaluar, certificar i acreditar el professorat.

En aquest sentit, ha explicat que els criteris "no poden ser els mateixos" per exemple per a un professor universitari de Química que de Medicina. "Un professor titular ha de fer classe i, a la vegada, complir amb el seu servei. Mentre un professor de Química pot desenvolupar-lo al laboratori en fer classe, un de Medicina necessita fer vuit hores de servei", ha subratllat. /p>

D'aquí, que la Facultat de Medicina a Balears hagi recorregut a la figura del professor associat, “que tenen contractes que s'han de renovar anualment amb sous minúsculs”, ha dit el degà. "Necessitem que aquest professorat passi a titular o catedràtic, però han de complir uns criteris de l'Aneca que són complicats".

((Hi haurà ampliació))

XOX

Notícies més vistes Avui