El director de l'Oficina Anticorrupció de Balears demana una reunió amb Le Senne per abordar el futur de l'entitat.

El director de l'Oficina Anticorrupció de Balears demana una reunió amb Le Senne per abordar el futur de l'entitat.

PALMA, 12 Set.

El director de l'Oficina de prevenció i lluita contra la corrupció a Balears, Tòfol Milà, ha registrat un escrit al Parlament en el qual sol·licita al president de la Cambra balear, Gabriel Le Senne, una trobada per abordar el futur de l'entitat.

A l'escrit, el director de l'Oficina explica que reclama aquesta trobada "per tractar una qüestió de capital importància com és el futur d'aquesta Oficina". A més, afegeix que ja s'han posat en contacte amb el Parlament en diferents ocasions per tractar aquests temes, però no ha obtingut resposta de moment.

Milà detalla que el passat mes de juliol va entrar a la Cambra autonòmica una petició del sindicat CSIF en la qual demanava una reunió per tractar les "previsions, programa i futur" de l'Oficina anticorrupció.

A més, es refereix a les recents declaracions del vicepresident i portaveu del Govern, Antoni Costa, qui el passat 8 de setembre va declarar que l'Oficina és "un ens perfectament prescindible" i va assenyalar que la seva eliminació era "una qüestió que fa molt temps que el PP veu necessària" atès que s'havia fet "un ús partidista" d'ella.

El director de l'Oficina s'ha mostrat, així, "sorprès" davant aquestes declaracions "sense que cap representant del Parlament, ni del Govern, s'hagi posat en contacte amb l'Oficina de prevenció i lluita contra la corrupció, com seria institucionalment procedent".

Finalment, afegeix que, segons el que estableix a l'article 1 de la seva llei de creació, l'Oficina depèn orgànicament del Parlament i exerceix les seves funcions amb "plena independència".

Tags

Categoría

Illes Balears