Notícies Balears.

Notícies Balears.

El Drac de na Coca encén el fogueró de plaça Major i dóna inici a un Sant Sebastià passat per aigua.

El Drac de na Coca encén el fogueró de plaça Major i dóna inici a un Sant Sebastià passat per aigua.

PALMA, 19 Gen.

El Drac de na Coca ha encès el 'fogueró' ubicat a la plaça Major de Palma i, d'aquesta manera, han començat les festes de Sant Sebastià, en un divendres en què la pluja també serà la protagonista de manera intermitent i es preveu que faci acte de presència al llarg de la nit i la matinada del dissabte.

Hundreds de persones s'han congregat aquest divendres a la plaça de Cort, el carrer Colón i plaça Major, per assistir a aquest esdeveniment que ha servit com a tret de sortida a la celebració del patró de Palma.

Al llarg del cap de setmana, les persones interessades podran gaudir d'artistes com Hombres G, Juan Magán o Dorian, que són alguns dels artistes confirmats per actuar en el marc de les festes de Sant Sebastià 2024 a Palma, que comptaran també, entre les seves novetats, amb concerts de tardet el dia 20 de gener.

La primera "gran festa" és aquest divendres, amb el concert de Sant Sebastià, les actuacions de les quals es dividiran en cinc llocs emblemàtics de la ciutat. Les ubicacions escollides són plaça Major, plaça de Cort, plaça de l'Olivar, plaça del Rei Joan Carles I i plaça de la Reina, i totes elles acolliran un conjunt de 22 actuacions.

Entre els artistes que actuaran hi ha Aires d'Andratx (20.30 hores), Ramellets (22.15 hores) i Tomeu Penya (00.00 hores), a plaça Major; Bruno Sotos (21.00 hores), David Otero (22.15 hores), La Guardia (00.00 hores) i Cabot (01.45 hores), a plaça de Cort; Guille Wheel & The Waves (20.30 hores), Gaizka Baena Grup (21.15 hores), Pedro Rosa Quinquet (22.45 hores), Meritxell Neddermann (00.15 hores) i Miss Loopita (01.45 hores), a plaça de l'Olivar; Negre (20.20 hores), Jaime Anglada (21.05 hores), Anegats (22.30 hores), Dorian (23.55 hores) i Avalanx (01.35 hores), a plaça del Rei Joan Carles I, i Ultraviolet (20.30 hores), Carlos Peralías (21.15 hores), Juan Magán (23.00 hores) i Tapo & Raya (00.45 hores), a plaça de la Reina.

D'altra banda, la novetat d'aquest any dels concerts de tardet, programant-ne dos per al dia 20 de gener, i l'actuació, el diumenge 21, de Hombres G a Son Fusteret, un concert gratuït que tindrà un aforament màxim de 20.000 persones.

Tots els departaments de l'Ajuntament de Palma estaran en servei per donar resposta a les necessitats de seguretat, neteja i mobilitat durant les festes, que enguany han tingut un pressupost inferior al de 2023, amb un total de 635.000 euros.

Cal destacar que, amb motiu de les festes de Sant Sebastià, l'Ajuntament ha programat una sèrie d'activitats que van començar el 13 de gener i s'extendran al dia 28.

El 20 de gener, seguint amb la festivitat, s'ha programat a les 12.00 hores a plaça de Cort la 43a Diada Ciclista de Sant Sebastià i des de les 18.00 hores se'n durà a terme, com a novetat, el tardet amb DJs, que comptarà amb les actuacions de Tony Bustos, Sideways, Don Flúor i Àngel Oliveros a plaça de Cort, i de Tardes en el Café i Valnou a plaça Major --a partir de les 20.00 hores--.

Aquest mateix dia, a les 19.00 hores, es lliuraran, a més, els Premis Ciutat de Palma al Teatre Principal. El 21 de gener arribarà, a les 20.00 hores, el concert gratuït a Son Fusteret de la banda Hombres G, que finalitza així la seva gira a Palma. L'obertura de portes serà des de les 18.00 hores.

Les activitats seguiran al llarg de la setmana, amb la XXVI Trobada de Gegants o la 43a Ratapinyada amb actuacions musicals, exposicions artístiques, tallers i fira d'entitats el dia 27 de gener; o el correfoc el 28 de gener.

Quant a l'últim, a les 19.00 hores està previst l'encès de 'bèsties de foc' a plaça de la Reina. Les agrupacions participants són Drac i Guardians de Sant Jordi, Realment Cremats i s'Òliba de la Real, Es Drac de na Coca i Ses Germanies.

Posteriorment, la sortida serà des del pont de la Riera --passeig Mallorca amb avinguda Jaume III-- amb la participació d'Enfocats, Trabucats, Es Cau des Boc Negre, Encabritats, Kinfumfà, Incubus i Illa Gallera.

.