Notícies Balears.

Notícies Balears.

El fiscal Juan Carrau declararà com a testimoni per aclarir la seva presència en una vista de mesures cautelars.

El fiscal Juan Carrau declararà com a testimoni per aclarir la seva presència en una vista de mesures cautelars.

El xofer d'Álvaro Gijón nega que portés l'expolític a un prostíbul a Palma

PALMA, 12 Set.

El fiscal Juan Carrau compareixerà aquest dijous com a testimoni en el judici als investigadors del cas Cursach per aclarir la seva presència en una declaració i en una vista de mesures cautelars a un investigat després de discutir-se aquest extrem en la declaració d'una testimoni.

Així ho ha decidit en la sessió d'aquest dimarts el tribunal, que ha advertit que Carrau compareixerà únicament per dirimir aquesta qüestió, és a dir, si va estar o no en la vista que va fixar mesures cautelars contra l'excomissari de la Policia Local de Palma Rafael Estarellas. "Als únics efectes d'aclarir aquesta qüestió", ha insistit el president del tribunal, Antoni Capó.

La qüestió s'ha plantejat durant l'interrogatori a la parella d'Estarellas, que ha comparegut com a testimoni, en relació amb la seva detenció i declaració judicial. La dona ha confirmat que el jutge Manuel Penalva i el fiscal Subirán van oferir a l'excomissari acusar José María Rodríguez i Álvaro Gijón a canvi de sobreseure'l.

La testimoni, que va assistir a la seva parella en la declaració judicial després del seu arrest, ha recordat, com ja va dir el seu company, que el jutge Penalva, fora de l'acta, li va assegurar que creia en la seva declaració, en contra de l'opinió del fiscal, però que per la seva posició segur que sabia "coses sobre José María Rodríguez i Álvaro Gijón". Estarellas va insistir que no cometrà fals testimoni i va acabar amb mesures cautelars i involucrat en quatre causes més, segons ha recordat la testimoni.

Ha estat en aquest moment quan ha sorgit la qüestió de la presència del fiscal anticorrupció Juan Carrau, a preguntes de l'advocat de la defensa Javier Barinaga. Segons la testimoni, l'oferta de contrapartida es va produir ja sense la presència del fiscal Juan Carrau, present fins a aquest moment i que havia demanat absència argumentant, segons la dona, que era tard i la declaració ja havia acabat.

Respecte a això, l'advocat Barinaga ha preguntat a la dona si estava segura que Carrau no hi era, ja que la seva signatura apareixia a la declaració. La testimoni defensa que podria haver signat a posteriori i ha insistit que en aquella conversa fora de l'acta Carrau ja no hi era present.

Més tard, però, l'advocat ha rectificat confirmant que la signatura de Carrau i altres no apareixien a la declaració.

En aquest punt, l'advocat d'Álvaro Gijón, Oriol Rusca, ha demanat al tribunal que es cridés a declarar el fiscal anticorrupció per confirmar la seva presència o no en aquella vista de mesures cautelars.

Cabe recordar que a inicis del judici, les defenses havien renunciat a la declaració com a testimoni de Carrau. A més, la presència de Carrau en les declaracions ha estat plantejada en nombroses ocasions per la defensa de Penalva i Subirán.

També ha comparegut aquest dimarts un xofer de l'expolític del PP Álvaro Gijón, que ha negat en diverses ocasions que portés l'expolític a cap prostíbul o a comprar droga. "Pel meu treball tinc un mapa de Palma al cap. Sé que no vaig anar a cap lloc dels que deien", ha assenyalat.

El testimoni ha assegurat sentir-se intimidat en les declaracions judicials. "Em deien que no havia de protegir a aquesta gentusa i que tenien testimonis que situaven Gijón en un prostíbul", ha relatat.