• dimarts 6 de juny del 2023

El fiscal retira l'acusació a Pascual i quatre processats més del cas Peatge i firma acords de rebaixa amb la resta

img

PALMA, 5 Set.

El conegut com a cas Peaje, l'últim gran cas de corrupció de l'etapa d'Unió Mallorquina, s'ha tancat aquest dilluns amb un acord entre Fiscalia, Consell de Mallorca i defenses amb què s'ha retirat l'acusació contra l'exconseller Antoni Pascual i quatre processats més, s'han declarat prescrits els fets per a tres més i s'han pactat rebaixes de penes per a la resta, juntament amb el pagament de multes.

En aquest cas iniciat el 2009 s'investigava un presumpte desviament de fons del Consell de Mallorca, durant les execució del desdoblament de la carretera Palma-Manacor.

Amb l'acord, queden exculpats a més de Pascual: el responsable de la societat concessionària Pamasa; el cap dobra; la propietària duna finca, considerada inicialment col·laboradora de la trama; i el responsable de seguretat i salut de la UTE encarregada de les obres. Igualment es consideren prescrits els fets per a tres investigats més.

La resta de processats han acceptat penes que en total sumen quatre anys i mig de presó per tres delictes de suborn passiu, un delicte continuat de suborn actiu i tres delictes de frau a l'administració; la pena individual més alta és per al responsable de la UTE, José Javier Navarro, que ha acceptat un any i nou mesos de presó per cotxet passiu i frau a l'administració.

A més s'ha acordat el pagament de multes que sumen 70.000 euros i el decomís de 40.000 euros. Igualment, el Consell ha tancat els paràmetres per a un pla econòmic financer amb Pamasa, que a més s'haurà de fer càrrec de les costes.

Notícies més vistes Avui