• dimarts 6 de juny del 2023

El GOB acusa PSIB, MÉS i Podem de maniobrar per permetre un aparcament a sòl rústic a Cala Agulla

img

Considera que no hi ha justificació més enllà de la "conveniència" per al propietari de la finca, que és l'explotador del pàrquing actual que s'ha de retirar

PALMA, 30 Set.

El grup ecologista GOB ha criticat aquest divendres PSIB, MÉS per Mallorca i Unides Podem per presentar una esmena per declarar de utilitat pública l'aparcament alternatiu al pàrquing il·legal a Cala Agulla i així facilitar “de forma vergonyosa” la seva construcció, en sòl rústic general.

En un comunicat, el GOB ha lamentat que els grups de l'esquerra "avalen així" les intencions de l'Ajuntament per construir un aparcament en aquesta finca, el propietari del qual és l'explotador d'un altre aparcament a la zona que el pla d'ordenació de recursos naturals obliga a retirar.

La parcel·la en qüestió està ubicada en part dins una zona especial ANEI i està afectada per una APR dincendis. Tota la parcel·la es troba a l'àrea de protecció de costes i una part està inclosa a la servitud de protecció de la llei de Costes.

Es tracta dels terrenys al costat de l'aparcament "al·legal" actual, que van ser comprats el 2018 per l'explotador del pàrquing després que es rescindís el contracte de lloguer. En el seu moment, va sol·licitar la declaració d'interès general per traslladar l'aparcament. Es van iniciar obres i moviments de terres --sense permís segons el GOB, que va denunciar les obres i va presentar-hi al·legacions--. Finalment el promotor va desistir de la petició d'interès general.

Tot i això, aquest any l'Ajuntament ha consensuat una alternativa a l'aparcament actual en una ubicació coincident, preveient condicions com a capacitat per a fins a 450 cotxes, estructures de fusta desmuntables i electricitat mitjançant plaques solars, entre d'altres. El GOB ja va denunciar públicament, fa menys d'un mes, la decisió municipal.

El grup ecologista creu que tota aquesta operació "podria ser un cas clar de prevaricació administrativa, per no estar gens justificat" . L'entitat entén que la proposta no està avalada per "cap criteri ni tècnic ni jurídic" i incideix que aquest moviment no s'explica "més enllà de la conveniència per part de la propietat actual dels terrenys" que " ja els va comprar amb intenció d'explotar el nou aparcament per a Cala Agulla".

El GOB ha assenyalat també que l'esmena va ser presentada "en l'últim moment" i que, basant-se en una llei franquista sobre expropiació forçosa, "determina la urgent ocupació de béns i drets afectats", predeterminant l'aparcament tot i que no estigui previst en cap pla. A més, incideix que la capacitat prevista, de 450 places, "supera amb escreix la plantejada" anteriorment, de 320, i que està per sobre de la ràtio del Pla d'Intervenció d'Àmbits Turístics (PIAT) per a aquesta platja. p>

Igualment censura que l'esmena dels grups de l'esquerra confon "pel que fa a les edificacions de la parcel·la, els accessos, la titularitat i els tràmits ambientals".

Notícies més vistes Avui