Notícies Balears.

Notícies Balears.

El GOB Mallorca demana a Pedro Sánchez que recorri davant del TC el decret de simplificació de Prohens per suspendre'l.

El GOB Mallorca demana a Pedro Sánchez que recorri davant del TC el decret de simplificació de Prohens per suspendre'l.

PALMA, 11 Juny.

L'organització ecologista GOB Mallorca ha demanat aquest dimarts al president del Govern, Pedro Sánchez, que recorri davant el Tribunal Constitucional el decret de simplificació administrativa del Govern balear per provocar-ne la suspensió.

L'entitat ha preparat una carta amb l'argumentació per al recurs d'inconstitucionalitat, un escrit que preveu dirigir a Sánchez en els pròxims dies. El GOB fonamenta aquest recurs en la vulneració dels "principis d'igualtat, seguretat, no regressió i protecció ambiental".

El GOB recorda que el text del Govern de la Marga Prohens, que convalidarà aquest dimarts el Govern, modifica més de 50 normes. Els ecologistes consideren que "implica conseqüències greus quant a les garanties de protecció dels recursos naturals i del sòl" i a més creuen que no es justifica "en absolut la urgència més enllà de l'evitació del debat social i polític".

El grup s'ha referit, entre altres, a aspectes com l'eliminació de la Comissió de Medi Ambient, la legalització d'edificis en rústic, els nous aparcaments a platges saturades, la modificació de la Llei de Reserva de Biosfera, o la "desarticulació" de la Iniciativa Legislativa Popular que aquesta mateixa organització va impulsar sobre el Benestar de les Generacions presents i futures.

D'altra banda, el GOB ha informat que es persona als ajuntaments com a part interessada en tots els expedients de legalització de construccions en rústic que es puguin tramitar arran d'aquest Decret. L'entitat ha criticat que el fet que els procediments de legalització es facin als ajuntaments, sense passar per comissions o informes d'altres organismes, fa que aquestes legalitzacions "siguin totalment opaques".

En aquest sentit, el GOB ha expressat les seves "sospites de frau" en expedients de legalització amb aquesta "nova amnistia". "No es pot permetre un nou forat de il·legalitats que premi les infraccions i permeti, encara més, que els especuladors facin negoci a costa del nostre territori danyat", han protestat els ecologistes.

Per això, en personar-se als procediments el GOB busca que se li hagi de donar trasllat de tots els expedients, recordant que un informe del Defensor del Poble ha avalat que té dret a accedir-hi.