Notícies Balears.

Notícies Balears.

El Govern alerta que la pròrroga dels PGE compromet l'agenda balear i qualifica la decisió de "lamentable".

El Govern alerta que la pròrroga dels PGE compromet l'agenda balear i qualifica la decisió de

Costa convida a Pedro Sánchez a "pensar-se" la possibilitat de convocar eleccions

PALMA, 15 Març.

El portaveu del Govern, Antoni Costa, ha alertat aquest divendres que la decisió del president del Govern, Pedro Sánchez, de prorrogar els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) compromet l'agenda balear i ha qualificat la decisió d'"irresponsable" i "lamentable".

En la roda de premsa posterior al Consell de Govern, Costa s'ha referit especialment a les entregues a compte del sistema de finançament i la liquidació del 2022, serien les xifres més quantioses, tot i que ha admès que l'Executiu central ja ha informat que aquests aspectes es resoldran a través d'esmenes. "Només faltaria que no transfereixen aquests recursos que són dels ciutadans", ha assenyalat el portaveu, que ha advertit que, d'altra manera, "sumiria la CCAA en una situació de manca de liquiditat que tensionaria la tresoreria".

El conseller d'Economia s'ha referit al mateix temps a l'impacte en el "greu problema" de la manca de personal dels Cossos i Forces de Seguretat, els funcionaris de l'Administració General de l'Estat o l'actualització del complement de la insularitat. També ha apuntat als convenis de carreteres i ferroviari, també ara en l'aire.

Antoni Costa ha criticat que Pedro Sánchez "ni hagi intentat" presentar les comptes i ha cridat l'atenció en el fet que, en la mateixa situació, el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, hagi convocat eleccions. "No seré jo qui digui a Pedro Sánchez que convoqui eleccions, però faria bé a pensar-s'ho".

A més, ha recordat que fa mesos, en el moment de no poder aprovar en primera instància el sostre de despesa, el PSIB va demanar la seva dimissió com a conseller d'Hisenda. "Ara Negueruela està callat", ha conclòs.