El Govern amplia el programa de foment de l'emprenedoria a les escoles de primària. El Govern amplia el programa de foment de l'emprenedoria a les escoles de primària.
PALMA 6 Des.
El Govern ha incorporat l'etapa d'educació primària al programa Ibemprènjove, un espai de foment i suport a l'emprenedoria entre els estudiants.
Així, primària s'uneix a les etapes de secundària i formació professional. En concret, segons ha informat la Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia, un total de deu grups de primària de cinc centres comencen aquest curs el pla pilot d'Ibemprènjove.
L'objectiu és que els alumnes, amb el suport del professorat, es converteixin en emprenedors i creïn i gestionin la seva pròpia empresa. Ibemprènjove consta de quatre programes diferenciats, en funció de l'etapa educativa.
En el cas de primària, el programa està dissenyat específicament per al alumnat de cinquè i sisè de primària i té com a objectiu fomentar les habilitats emprenedores des d'una edat primerenca.
A través d'un conjunt d'activitats i intervencions didàctiques, els alumnes aprenen a desenvolupar idees innovadores, a planificar i gestionar projectes i a presentar les seves propostes de manera efectiva.
D'altra banda, a ESO, sota el nom de Joves Emprenedors de Secundària, el programa proposa crear una cooperativa per desenvolupar una idea de negoci que conscienciï contra el canvi climàtic, que impulsi un canvi de la societat, o que trobi solucions tecnològiques a problemes detectats en l'entorn més proper.
Joves Emprenedors Associats, destinat a l'alumnat de formació professional bàsica, simula la creació, l'organització i la gestió d'una activitat empresarial connectada amb el sistema educatiu; mentre que Joves Emprenedors Professionals, per a l'alumnat de grau mitjà i superior de formació professional, crea i gestiona una empresa a partir d'una idea innovadora que hauran de desenvolupar durant tot el curs escolar.
A més dels deu grups de primària, Ibemprènjove compta amb 22 grups de formació professional de grau mitjà i superior (JEP) de 13 centres; 22 grups d'educació secundària de 12 centres (JES), i 13 grups de formació professional bàsica de vuit centres (JEA).
Els projectes participants poden presentar-se als Premis Ibemprènjove, que reconeixen l'esforç realitzat durant tot el curs, incentiven la capacitat de treballar en equip i donen visibilitat a les idees de negoci del programa.
Cada programa consta d'un premi de 1.000 euros, dos segons de 500 euros i quatre accessits de 250 euros. Segons ha informat la Conselleria, els guardons es lliuraran al llarg del mes d'abril.
El programa està impulsat per la Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia i la Conselleria d'Educació i Universitats, i està gestionat per l'Agència de Desenvolupament Regional (ADR Balears).
Tags:
Categoría:
Newsletter
Entérate de las últimas noticias cómodamente desde tu mail.