Notícies Balears.

Notícies Balears.

El Govern amplia les ajudes per transformar les flotes de transport de viatgers i mercaderies fins als 8,3 milions d'euros.

El Govern amplia les ajudes per transformar les flotes de transport de viatgers i mercaderies fins als 8,3 milions d'euros.

PALMA, 23 d’Abril.

El Govern, a través de la Direcció General de Mobilitat, ha ampliat la partida de les ajudes per a la transformació i modernització de les flotes de transport de viatgers i mercaderies per carretera amb un milió d’euros més, fins a arribar als 8,3 milions d’euros.

Així ho ha anunciat aquest dimarts la consellera d’Habitatge, Territori i Mobilitat, Marta Vidal, en la clausura de l’assemblea de la Federació Empresarial Balear de Transports (FEBT), segons han informat la Conselleria i la FEBT en notes de premsa.

De la convocatòria, iniciada el mes de març de 2022 i finançada amb els fons europeus Next Generation, han destacat que s’han concedit fins ara 5,1 milions d’euros, dels quals 2,8 milions s’han concedit en aquesta legislatura. Així, les properes setmanes finalitzarà la tramitació d’una ampliació d’un milió d’euros de la partida, que passa dels 7,3 als 8,3 milions d’euros.

Juntament amb l’ampliació, es tramitarà la redistribució dels imports de les diverses línies d’activitats que reben finançament amb aquesta convocatòria per destinar més recursos a les dues activitats de major èxit, les ajudes per desballestament i per adquisició de vehicles d’energies alternatives baixes en carboni.

En aquesta línia, Vidal ha subratllat que "es confia en aprofitar i adjudicar tots els recursos destinats a aquesta convocatòria". Actualment, ha assenyalat que hi ha prop de 70 sol·licituds tramitades que representen 1,7 milions d’euros més.

A més, s’han rebut altres sol·licituds que estan en tramitació, per un import de més de 4,3 milions d’euros. El termini per sol·licitar les ajudes finalitza el proper dimarts, 30 d’abril, i després es disposa d’un any per resoldre els expedients.

Durant l’encontre amb la FEBT, Vidal, juntament amb la directora general de Mobilitat, Lorena del Valle, ha recordat altres mesures i iniciatives del sector del transport, com l’adjudicació de les 75 autoritzacions temporals de VTC per al 2024 o la defensa del sector per part del Govern davant d’Aena per no aplicar en la temporada alta del 2024 les noves tarifes al transport discrecional per estacionar als aeroports de Balears.

Per la seva banda, el president de la FEBT, Rafael Roig, ha agraït el suport de la Conselleria, així com del Consell de Mallorca, que ha anunciat que destinarà 70 milions d’euros al pla de millora de les carreteres.