Notícies Balears.

Notícies Balears.

El Govern assegura que cap càrrec del PP veurà les denúncies pendents de l'OAIB: "Fins ara, un del PSOE veia totes".

El Govern assegura que cap càrrec del PP veurà les denúncies pendents de l'OAIB:

PALMA, 26 Març.

La consellera de Presidència i Administracions Públiques, Antònia Estarellas, ha assegurat que cap càrrec del PP veurà els expedients que quedin pendents després del tancament de l'Oficina Anticorrupció de les Illes Balears (OAIB) i ha reprotxat als socialistes que "fins ara, un del PSOE els veia tots".

Així ha respost Estarellas a la pregunta formulada aquest dimarts, durant el ple del Parlament, pel diputat del PSIB Ares Fernández, qui ha qüestionat què farà el Govern amb les més de 200 denúncies pendents quan tanqui l'Oficina.

"Fulminen una eina contra la corrupció. A partir d'avui no es podrà denunciar anònimament, sense por a represàlies, i els més de 200 expedients passaran a ser resolts pel Govern, aquest és el tema", ha lamentat Fernández.

De la seva banda, la consellera ha insistit en que l'eliminació de l'OAIB respon a un canvi de model, perquè l'anterior "no funcionava", i ha detallat, sobre els expedients pendents, que es farà a través de funcionaris d'un departament, "no una persona com es feia fins ara", i serà l'inspector qui resolgui de la manera oportuna.

"El temps dirà si guanyem en transparència", ha avisat al PSOE, assegurant que es preservarà l'anonimat de qui fa la denúncia i amb totes les garanties jurídiques.