Notícies Balears.

Notícies Balears.

El Govern assegura que la compra de l'edifici que acull Educació suposarà un estalvi de 1,5 milions d'euros anuals.

El Govern assegura que la compra de l'edifici que acull Educació suposarà un estalvi de 1,5 milions d'euros anuals.

La compra permetrà concentrar 430 treballadors públics que es troben dispersos en diferents immobles de lloguer.

PALMA, 15 de gener.

El Govern ha assenyalat que la compra de l'edifici que acull la Conselleria d'Educació i Universitats suposarà un estalvi de 1,5 milions d'euros anuals en despeses d'arrendament.

Segons ha informat la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació en una nota de premsa, el conseller del ram, Antoni Costa, ha visitat aquest dilluns l'edifici, ubicat al carrer Ter (Polígon de Son Fuster), que es va adquirir per valor de 20,7 milions d'euros a Caixabank.

La compra permetrà reubicar un total de 430 empleats públics que actualment es troben dispersos en diferents immobles de lloguer.

L'edifici estava parcialment llogat per la Comunitat Autònoma des de l'1 de març de 2017 i, segons han explicat, hi havia dèficit d'espai en immobles de titularitat pública per ubicar el personal que presta els serveis administratius.

En aquest sentit, Costa ha assenyalat que "l'objectiu era estalviar" i que des de la Conselleria es va considerar que era "una compra necessària". "Aquesta era una bona oportunitat a un preu de mercat competitiu", ha apuntat el conseller.

D'aquesta manera, un total de 425 empleats públics de la Conselleria d'Educació i Universitats ja presten serveis a l'immoble, ocupant pràcticament la totalitat d'una de les dues torres de l'edifici.

De la mateixa manera, han indicat que abans de fer la compra de l'immoble la despesa anual en lloguers al municipi de Palma, destinat a usos administratius, era de gairebé 3,8 milions d'euros, amb un total de 1.323 empleats públics que presten serveis.

"Aquesta situació ha fet necessari plantejar mesures que permetin racionalitzar la despesa i optimitzar espais per aconseguir agilitzar la gestió administrativa i millorar l'accés de la ciutadania", han detallat.

Durant la visita, Costa ha estat acompanyat pel conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera; la directora general del Tresor, Patrimoni i Política Financera, Susana Pérez, i el director del Centre d'Institucions de Caixabank a Balears, Hilari Pérez.