• dijous 2 de febrer del 2023

El Govern assumirà el pagament total de les matrícules universitàries dels estudiants segons el nivell de renda

img

La convocatòria per sol·licitar aquest ajut sortirà a finals d'aquest mes i es començarà a pagar a principis de gener

El Govern estima que gairebé 6.000 estudiants es podran beneficiar d'aquestes ajudes

Armengol insisteix que l'objectiu és que el preu de la matrícula "no sigui un obstacle per estudiar"

PALMA, 13 Oct.

El Govern assumirà el pagament total de les matrícules universitàries dels estudiants amb rendes familiars inferiors a 52.000 euros i individuals de 33.000 euros.

Així ho ha anunciat, aquest dijous, la presidenta del Govern, Francina Armengol, després de reunir-se a la Universitat de les Illes Balears (UIB) amb el Consell de Govern de la UIB. A la trobada hi han estat presents el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, el rector de la UIB, Jaume Carot, el director general de Política Universitària, Pep Lluís Pons, i el president del Consell d'Estudiants, Antoni Baos.

Quan ha acabat la trobada, la dirigent balear ha recordat que des del Govern ja van congelar les taxes universitàries. Ara, s'hi afegeix aquesta mesura que forma part del paquet d'ajudes per fer front a la situació econòmica actual, que va ser presentat a principis d'octubre pel Govern.

D'aquesta manera, gairebé 6.000 estudiants universitaris, així com a de Formació Professional Superior, es podran beneficiar de la bonificació del cent per cent del preu de les seves matrícules depenent del nivell de renda que acreditin. A més, el Govern abonarà el 50% de les segones matrícules "per no deixar ningú enrere", segons ha subratllat Armengol.

Notícies més vistes Avui