• dilluns 5 de juny del 2023

El Govern autoritza l'Aetib a disposar de 2,91 milions per a projectes econòmics

img

PALMA, 3 Oct.

El Consell de Govern, a proposta de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, ha autoritzat l'Aetib a disposar de 2,91 milions d'euros per executar dos projectes en relació amb el Pla de Resiliència 2021, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea (Next Generation) .

Aquest pla va ser concebut com un projecte de país que traça el full de ruta per a la modernització de l'economia espanyola, la recuperació del creixement econòmic i la creació d'ocupació, després de la crisi de la COVID- 19, així com per preparar el país per fer front als reptes del futur.

A més, inclou la línia d'inversió Estratègies de resiliència turística per a territoris extrapeninsulars, que es destina a les Balears, les Canàries, Ceuta i Melilla , i que té per objecte respondre als reptes esp ecífics a què s'enfronta el sector turístic en aquests territoris i es basa en el caràcter excepcional i en raons d'interès públic. En total, les Balears tenen concedits 20 milions d'euros dins aquest pla.

Amb aquests 2,91 milions d'euros, l'Aetib impulsarà els projectes Creació d'una plataforma regional de business intelligence com a observatori del turisme, per un import de 970.000 euros, i el projecte Accions enfocades a la diversificació de l'oferta turística i en la desestacionalització, per un import de 1.940.000 euros.

El programa ha estat elaborat per la Secretaria d'Estat d'Estat Turisme (SETUR) amb la participació dels territoris esmentats i, en el cas de les Balears, va ser coordinat per la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, a través de la Direcció General de Turisme i l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (Aetib).

Notícies més vistes Avui