El Govern autoritza la despesa de 141 milions per a la gratuïtat de 0 a 3 anys fins a l'any 2027.

El Govern autoritza la despesa de 141 milions per a la gratuïtat de 0 a 3 anys fins a l'any 2027.

PALMA, 13 Oct.

El Consell de Govern ha aprovat aquest divendres la despesa d'una mica més de 141 milions d'euros per a la gratuïtat de tots els cicles d'educació infantil (0-3 anys) fins a l'any 2027, una mesura que s'ha posat en marxa durant l'inici de curs escolar.

En la roda de premsa posterior a la reunió, el portaveu de l'Executiu autonòmic, Antoni Costa, ha explicat que la Conselleria d'Educació i Universitats ja disposa del crèdit necessari per a iniciar la signatura dels convenis amb les escoletes públiques i de la xarxa complementària que s'han adherit a la iniciativa i que suposen una despesa de més de mig milió d'euros durant els quatre anys que dura el conveni.

Els centres que no arriben als 500.000 euros de despesa no necessiten l'autorització per part del Consell de Govern.

Segons ha afegit, 47,8 milions d'euros es destinen a 68 centres de la xarxa complementària que superen el llindar del mig milió d'euros fins a l'any 2027, mentre que 93,1 milions es dirigeixen als 51 ajuntaments o consells que són titulars dels centres de la xarxa pública que també superen els 500.000 euros d'ajuda durant els propers quatre anys.

Per signar els convenis de manera imminent, l'Institut per a l'Educació de la Primera Infància (IEPI) està ultimant els convenis de col·laboració entre el Govern i els consells insulars o ajuntaments, com a titulars dels centres públics i els titulars dels centres de la xarxa complementària, per signar-los el més aviat possible. La gratuïtat de tota l'educació infantil s'ha implantat en 197 centres i per a 11.188 places escolars.

Tags

Categoría

Illes Balears