Notícies Balears.

Notícies Balears.

El Govern busca una fórmula legal perquè la sanitat privada pugui atendre turistes amb targeta europea.

El Govern busca una fórmula legal perquè la sanitat privada pugui atendre turistes amb targeta europea.

PALMA, 17 Gen.

El Govern balear està estudiant fórmules jurídiques perquè la sanitat privada pugui atendre als turistes que compten amb targeta sanitària europea, una mesura que, segons la consellera, Manuela García, no tindrà un impacte pressupostari per al Servei de Salut (IbSalut).

Així ho ha anunciat García aquest dimecres durant un esmorzar informatiu socio-sanitari organitzat per Europa Press a Madrid. La consellera ha precisat que els centres que participin hauran de reunir una sèrie de "criteris de qualitat", entre ells, comptar amb servei d'Urgències, cirurgia d'Urgències, unitats de cures intensives i hospitalització.

"El preu està ja pactat, perquè és el que Europa paga", ha puntualitzat García, incidint que la mesura "no tindrà un impacte negatiu en les arques de l'IbSalut": "Al contrari, potser sigui un 'win-win'".

Segons ha informat la titular de Salut, la Conselleria està "treballant per trobar la fórmula jurídica" adequada per materialitzar aquesta mesura, la necessitat de la qual ha justificat en el pes de la població visitant a l'estiu, quan "hi ha molts professionals de vacances".

Com ha recordat, la població de les Balears ronda els 1,2 milions de persones, però en el període estival "pot duplicar-se o triplicar-se". Al 2023, la Comunitat va ser visitada per 16 milions de viatgers, persones que "també en algun moment faran servir la sanitat".

Al mateix temps, García ha raonat que a la Comunitat la sanitat privada "té un pes molt important". "El 50 per cent dels professionals sanitaris realitzen algun tipus d'exercici privat i som la segona comunitat en convenis després de Catalunya", ha dit.

.