Notícies Balears.

Notícies Balears.

El Govern commemora la Setmana Mundial dels Boscos amb visites escolars, xerrades i jornades formatives.

El Govern commemora la Setmana Mundial dels Boscos amb visites escolars, xerrades i jornades formatives.

PALMA, 19 de març.

La Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural ha organitzat una desena d'activitats per celebrar la Setmana Forestal Mundial, amb motiu del Dia Internacional dels Boscos --que se celebra el 21 de març--, entre les quals destaquen visites escolars a diferents boscos, una conferència sobre la importància en la captació de carboni o jornades de formació per a alumnes de la FP de Jardineria.

Els actes, que han estat coordinats per Xarxa Forestal i l'Institut Balear de la Naturalesa (Ibanat), pretenen divulgar els valors i la cultura dels boscos de les Illes Balears, així com els serveis i els productes que proporcionen a la societat i les principals amenaces i problemes que pateixen, segons ha indicat la Conselleria en un comunicat.

El conjunt d'activitats programades es duran a terme durant tota la setmana i acabaran aquest diumenge amb una jornada de portes obertes al Centre Forestal de les Illes Balears (Cefor), ubicat a la finca pública de Menut (Escorca, Mallorca).

Durant aquesta setmana, la Direcció General de Medi Natural i Gestió Forestal ha organitzat visites a diferents boscos de les Illes Balears amb la intenció de donar a conèixer aquests espais a escoles i instituts.

A més, i amb l'objectiu de generar material divulgatiu i didàctic dirigit al públic en general, es presentarà la nova publicació 'Una senalla plena de bosc' i el joc de cartes Memòria de Plantes Forestals.

Aquest dijous es votaran els guanyadors del concurs de la campanya de prevenció d'incendis forestals 'Ni 1 foc al bosc!' al Llevant de Mallorca. A més, el catedràtic de Fisiologia Vegetal de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Jaume Flexas, impartirà la ponència tècnica divulgativa 'Poden els nostres boscos ser un abocador de carboni?'.

En col·laboració amb l'Associació de Varieats Locals de les Illes Balears, també s'ha planificat un curs sobre conservació de llavors. Les sessions teòriques es faran a les instal·lacions de l'Associació de Varieats Locals, a Porreres, i les sessions pràctiques es realitzaran al Cefor.

D'altra banda, a Menorca s'ha programat, a la finca pública de s'Arangí, una sessió per mostrar els treballs que desenvolupen les brigades de l'Ibanat en matèria de gestió forestal i prevenció d'incendis. En concret, aquesta activitat va dirigida als alumnes de Formació Professional del grau de Jardineria.

Els actes de la Setmana Forestal Mundial posaran punt final el 24 de març amb la jornada de portes obertes --de 09.00 a 14.00 hores-- al Cefor, on es duran a terme tota una sèrie d'activitats en aquestes instal·lacions.

Entre elles, destaquen algunes com una visita guiada al banc de llavors, viver i a la caseta del bosc; explicació dels elements interpretatius de fauna autòctona; trobada a la zona dels periscopis per reconèixer les cims i principals toponímia de la serra de Tramuntana, així com la realització de diferents tallers per conscienciar de la importància dels boscos.

A més, com a novetat, s'ha programat un passeig arbòric per l'alzinar de Menut i una visita a la col·lecció de pinyes a càrrec del cap del Servei de Sanitat Forestal del Govern, Luis Núñez.