Notícies Balears.

Notícies Balears.

El Govern convoca ajudes als esportistes destacats amb un pressupost de 1,1 milions d'euros.

El Govern convoca ajudes als esportistes destacats amb un pressupost de 1,1 milions d'euros.

Aquesta línia d'ajudes s'ha incrementat en 100.000 euros respecte a l'última convocatòria

PALMA, 25 Març.

El Govern ha convocat les ajudes a esportistes destacats amb un pressupost de 1,1 milions d'euros, 100.000 euros més que en l'última convocatòria, gràcies a la inclusió dels resultats en campionats del món en categoria màster.

En una nota de premsa, la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports ha informat que, a través de la Direcció General d'Esports, ha fet pública la convocatòria d'ajudes a esportistes destacats de les Illes Balears per un import màxim de 1,1 milions d'euros, una partida que es veu incrementada en 100.000 euros respecte a la del 2023. El procés per sol·licitar aquesta ajuda, obert des d'aquest dilluns 25 de març, acaba el dimecres 24 d'abril.

La novetat d'aquesta convocatòria, i gràcies a la qual s'ha pogut augmentar l'import destinat, ha estat la inclusió dels resultats en campionats del món en categoria màster, una reivindicació dels clubs i federacions que ha estat atesa per la direcció general d'Esports.

Esportistes destacats de les Illes Balears com ara Paula Barceló, Natalia Romero, Duna Gordillo, Adrián Castaño, Marcus Cooper, Joan Reinoso i Álex Sánchez, han estat beneficiaris d'aquesta ajuda i molts d'ells optaran de nou a rebre aquesta subvenció per continuar practicant les seves modalitats esportives al màxim nivell possible.

En aquesta convocatòria es tenen en compte els resultats destacats a nivell Mundial (Jocs Olímpics i Paralímpics, campionats i copes del món, Universiada, mundials universitaris, etc.), Europeu (campionats i copes d'Europa, Jocs Europeus de l'COI, rankings continentals, etc.), Internacional (classificatoris pels JJOO, Jocs del Mediterrani, Jocs Olímpics Universitaris, Campionats Iberoamericans, etc.) i Nacional (campionats i copes d'Espanya, rankings nacionals, etc.).