• divendres 2 de desembre del 2022

El Govern convoca ajuts per import d'1,3 milions perquè entitats del tercer sector comprin vehicles elèctrics

img

PALMA, 17 Ago.

La Conselleria d'Afers Socials i Esports ha posat a disposició de les entitats socials del tercer sector una nova convocatòria de subvencions destinades a finançar les despeses per a l'adquisició de vehicles elèctrics i també per a l'adquisició i el manteniment d'eines informàtiques i tecnològiques utilitzats en la prestació de serveis socials a les Balears.

Segons ha informat la Conselleria en una nota de premsa, la convocatòria d'aquest any disposa d'un import d'1,3 milions d'euros, un finançament que prové del 0,7% de l'IRPF Social i sufragarà inversions que les entitats socials hauran de portar a cap durant els anys 2023 i 2024.

Les entitats empren els vehicles, han indicat, per als desplaçaments dels usuaris, ja siguin persones amb necessitats de suport, persones m ayores o amb mobilitat reduïda, usuaris amb malalties mentals, per al seu trasllat per a excursions, sortides, acompanyament al metge o moviments entre centres.

Amb aquesta convocatòria, les entitats poden optar a un ajut màxim de 60.000 euros per adquirir vehicles elèctrics (Línia 1), mentre que l'ajut per a l'adquisició o el manteniment d'eines informàtiques i tecnològiques (Línia 2) pot ser de fins a 3.000 euros.

Les entitats interessades poden sol·licitar una subvenció per cadascuna de les línies fins al 24 dagost. La informació completa es troba disponible al BOIB del 26 de juliol.

Segons han recordat, va ser el 2019 quan la Conselleria d'Afers Socials va treure la primera convocatòria per finançar la renovació de vehicles que les entitats del tercer sector utilitzen per atendre les necessitats de transport dels seus centres.

Des d'aleshores, 26 entitats han rebut finançament per adquirir un total de 41 vehicles. La primera convocatòria va ser per a vehicles híbrids (13) i ja les següents (28), amb més oferta al mercat, només per a elèctrics.

A la primera convocatòria, 2019, en què els vehicles adquirits van ser híbrids, es van destinar 351.574 euros a un total de 13 entitats. A partir del 2020 els vehicles adquirits van passar a ser elèctrics i es van destinar 596.355 euros a 15 entitats i el 2021, 558.963 euros a 13 entitats.

Des del 2019, aquestes quanties, sumades al pressupost de la nova convocatòria, suposen un total de 2,8 milions d'euros destinats a l'adquisició de vehicles elèctrics i l'adquisició o el manteniment d'eines informàtiques i tecnològiques utilitzats en la prestació de serveis socials a les Balears.

XOX

Notícies més vistes Avui