• dimecres 7 de juny del 2023

El Govern defensa que dóna "tracte humanitari" als migrants de pasteres i el PP li demana que exigeixi suport a Sánchez

img

PALMA, 13 Set.

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat del Govern balear, Mercedes Garrido, ha defensat aquest dimarts al Parlament que l'Executiu ha donat un "tracte humanitari" als migrants arribats en pastera a les illes, mentre que el PP li ha reclamat que exigeixi més suport al Govern central per gestionar l'augment de les arribades.

Aquesta cruïlla de declaracions ha tingut lloc en el marc d'una pregunta de la diputada popular Núria Riera durant el ple del Parlament, el primer del curs polític . Riera ha ressaltat que des de començament d'any ja han arribat a Balears 1.400 migrants en pastera, després d'una arribada rècord aquest cap de setmana amb 22 embarcacions i prop de 400 persones.

La diputada el PP ha insistit en què les instal·lacions disponibles de la Policia Nacional es veuen "desbordades" i que "el que sol passar" és que els migrants acaben al carrer.

A això, Garrido ha contestat recordant que el Govern no té competències en control de fronteres, i indicant que s'han coordinat amb l'administració central per habilitar un espai a la caserna de Son Tous "on els migrants poguessin estar en condicions adequades".

"El Govern ha fet el que està a les mans per donar tracte humanitari a aquestes persones que fugen de la guerra i la pobresa, i que no es fiquen en un vaixell per travessar el mediterrani per caprici", ha declarat la consellera.

En el seu torn de rèplica Riera ha argumentat que el Govern sí que té "la resp. onsabilitat de dirigir les reclamacions dels ciutadans al Govern”. "Entenc que li molesti que li pregunti per les pasteres, Sánchez ens ha deixat tirats igual que cada any, i vostès en comptes de reclamar miren a un altre costat", ha dit la diputada del PP, instant el Govern ha reivindicar més recursos per a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a Balears.

A l'últim torn, Garrido ha respost assenyalant que la ruta de migració arriba també a les costes d'Andalusia i Múrcia, i preguntant què han fet els seus governs ( del PP).

Notícies més vistes Avui