Notícies Balears.

Notícies Balears.

El Govern defensa suport a pimes i treballadors davant les crítiques de l'oposició: "I no es prenen cinc dies lliures". El Govern defensa l'ajuda a les pimes i els treballadors davant les crítiques de l'oposició: "I no es prenen cinc dies de vacances".

El Govern defensa suport a pimes i treballadors davant les crítiques de l'oposició:

PALMA, 30 d’abril.

El conseller d’Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro, ha defensat les mesures impulsades pel seu departament per estar al costat de les petites i mitjanes empreses (pimes) i els treballadors de la Comunitat, qui, a més, “no es prenen cinc dies lliures”.

Així ha respost el responsable del ram autonòmic a les crítiques llançades, durant el ple del Parlament, tant pel diputat socialista Damià Borràs com pel diputat de MÉS Ferran Rosa.

El primer en interrogar aquest dimarts al conseller ha estat Borràs, qui ha recriminat a Sáenz de San Pedro estar “al costat dels grans interessos sempre”.

Per contra, el representant del Govern ha assegurat que “clar” que també estan prop de les petites empreses i el petit comerç, posant en valor la seva capacitat d’“escolta” i el fet de, per exemple, “vetllar per posar en valor el producte local per defensar els interessos de les pimes”.

“Porto més de 20 anys treballant al costat de les pimes, empreses que aixequen cada matí les persianes i no es prenen cinc dies lliures per pensar”, ha recriminat Saénz de San Pedro.

A més, sobre el Recinte Firal de Maó, ha recordat als socialistes que van ser ells qui van cancel·lar el contracte el 2019 i, des de llavors, eren de “ocupes”. “No ens hem anat, vosaltres vau tancar les instal·lacions”, ha respost el conseller davant els reprotxes de Borràs sobre aquesta qüestió.

El següent en preguntar ha estat el diputat de MÉS, qui s’ha centrat en les mesures desenvolupades pel Govern per millorar les condicions laborals dels treballadors, recordant que aquest dimecres se celebra el seu dia.

Al respecte, el conseller ha retret a MÉS que cregui que els pertany la defensa dels drets dels treballadors.

“La defensa dels drets pertany als treballadors. Per això treballem amb ells la Llei de conciliació i corresponsabilitat, és una pista de cap a on estem anant”, ha respost Sáenz de San Pedro.

Seguidament, Rosa ha recriminat al conseller la seva absència. “Tenim un conseller que no hi és; estaria bé que demà comencés a reclamar millores empresarials i en les condicions de treball, perquè els treballadors estan cansats de no arribar a finals de mes mentre els empresaris s’estan enriquint”, ha opinat el diputat.

Per acabar, el conseller ha sentenciat que el que no tenen els treballadors “són aquests cinc dies que s’ha pres el president del Govern”.

“Pensen que tenen la veritat absoluta. Nosaltres ens fixem en els treballadors però no criminalitzem cap empresari, com feu vosaltres cada dia”, ha conclòs.