• dilluns 5 de juny del 2023

El Govern desplega la bandera Lgtbi a totes les conselleries per expressar el seu suport a l'Orgull 2022

img

PALMA, 22 Jun.

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, i la directora general de Coordinació, Relacions amb el Parlament, Drets i Diversitat, Isabel Castro, han desplegat a la seu de la Conselleria la bandera Lgtbi, per expressar el suport del Govern a tot el col·lectiu.

És una acció que també es farà a la resta de conselleries per celebrar l'Orgull Lgtbi dimarts que ve, 28 de juny, i visibilitzar el seu compromís per continuar impulsant polítiques dirigides a construir una societat diversa i inclusiva, han explicat des de la Conselleria de Presidència.

< p> Recentment s'han complert sis anys de l'aprovació de la Llei Lgtbi a les Balears, una norma de protecció i reconeixement de drets per a les persones lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals de les Illes.

Des de que es va aprovar n 2016, la Llei ha impulsat la creació del Consell de Lgtbi, el Servei d'Unitat de Gènere de Son Espases, l'elaboració de protocols d'atenció a l'alumnat trans, sancions per delictes d'odi i s'han agilitzat les operacions de reassignació de sexe per a les persones transsexuals.

Precisament, la setmana passada el Consell LGTB donava el seu vistiplau a un protocol per a les policies locals de prevenció i acció contra els delictes d'odi, elaborat per l'Institut de Seguretat Pública de les Balears.

Aquest protocol servirà com a guia perquè els cossos policials tinguin eines per prevenir agressions per motius d'orientació sexual o identitat de gènere, com també per actuar davant dels casos que es produeixin i saber com atendre les víctimes i com detectar la motivació d'aquests delictes.

Entre altres funcions, aquest instrument també té com a objectiu avançar en l'homogeneïtzació dels procediments d'actuació de les policies locals. s de les Balears i facilitar la col·laboració d'aquest cos amb altres forces i cossos de seguretat de l'Estat, a més d'establir vincles amb la comunitat i els actors socials que garanteixin un clima de convivència i de rebuig a l'odi o la discriminació.

Notícies més vistes Avui