• dimarts 6 de juny del 2023

El Govern destina 1,1 milions a ajuts per a la millora d'accessibilitat de comunitats de propietaris

img

PALMA, 14 Jul.

La Conselleria d'Afers Socials i Esports ha tret una convocatòria de subvencions destinada a comunitats de propietaris per finançar els projectes necessaris per facilitar l'accés als immobles tant a persones grans com a persones amb discapacitat i/o en situació de dependència. La partida prevista és de 1.100.276,13 euros i està finançada per la Unió Europea-Next Generation en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

En una nota de premsa, la Conselleria d'Afers Socials ha explicat aquest dimecres que el termini per presentar les sol·licituds i la documentació, ja obert, és fins al 15 de setembre de 2022.

Es poden beneficiar les comunitats de propietaris d'edificis domiciliades a la comunitat autònoma de Balears on resideixin persones més grans de 65 anys, persones amb discapacitat reconeguda de qualsevol grau i/o persones en situació de dependència i que com a mínim estiguin empadronades abans de l'any 2020.

Són subvencionables les despeses de remodelacions, adaptacions , reformes i/o adquisició d'equipaments dirigits a millorar les condicions d'accessibilitat universal, que assegurin l'accés a l'edifici i/oa la resta d'instal·lacions de les zones comunes a la gent gran, amb discapacitat tat i/o en situació de dependència.

Les actuacions subvencionables són les instal·lacions d'ascensors, incloent-hi les obres que es justifiquin com a indispensables, com la demolició i execució de nou del nucli d'escales.

També es pot subvencionar la instal·lació d'altres dispositius de millora de l'accessibilitat o la realització d'altres obres, com ara vídeo porters, rampes, ampliació de cabines d'ascensor, increment en el nombre de parades o plataformes elevadores o millora de la il·luminació, entre d'altres.

Igualment, les actuacions per garantir l'accessibilitat des de la via pública a cada immoble, com ara l'eliminació de graons i escales entre el carrer i l'immoble o substitució de portes d'accés a portals, entre d'altres.

Actuacions de millora dels sistemes de senyalització i comunicació a l'edifici, com la senyalització, instal·lació de paviments podotàctils direccionals i d'alerta o instal·la ció d'elements d'informació o d'avís, senyals lluminosos o sonors que permetin l'orientació en zones comunes, entre d'altres.

Instal·lació de dispositius a zones comuns dels edificis que millorin l'accessibilitat, com ara les plataformes verticals de elevació, grues per a piscina, sistemes de detecció i obertura automàtica, entre d'altres.

Aquesta nova línia de subvencions se suma a la convocatòria destinada a la millora de l'accessibilitat d'infraestructures i equipaments de les entitats locals de les Balears (consells i ajuntaments), que ara està en fase destudi de projectes presentats i que disposa dun import màxim de 964.785,21 euros per als anys 2022 i 2023, procedents també dels fons europeus Next Generation EU, del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030.

Notícies més vistes Avui