• divendres 3 de febrer del 2023

El Govern destina 200.000 euros a fomentar la cooperació empresarial i la productivitat mitjançant clústers industrials

img

Les ajudes es podran sol·licitar a partir del proper 4 de setembre i fins al 4 d'octubre del 2022

PALMA, 27 Ago.

La Vicepresidència del Govern balear i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica ha destinat 200.000 euros a fomentar la cooperació empresarial i la productivitat a través de clústers industrials.

Segons ha informat Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica aquest dissabte en una nota de premsa, el Govern, a través de la Direcció General dIndústria, ha llançat una nova convocatòria dajudes per valor de 200.000 euros destinada al foment de la cooperació empresarial i la competitivitat dels sectors productius empresarials de les Balears.

L'objectiu d'aquesta concessió és donar suport a les entitats perquè puguin avançar en competitivitat vitat i productivitat, afavorir la innovació, el creixement i l'expansió empresarial i, en definitiva, dotar de capital productiu les Illes.

En aquest sentit, es podran beneficiar d'aquesta subvenció els clústers industrials i els centres tecnològics empresarials de Balears que realitzin accions per afavorir el desenvolupament, la modernització, la innovació tecnològica de les empreses, potenciar els seus serveis i finançar adequadament la indústria, amb especial atenció a les empreses de mida petita i mitjana.

vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, ha destacat que la fi d'aquestes ajudes "és donar suport i afavorir la competitivitat del teixit industrial balear perquè així puguin contribuir a una diversificació econòmica que asseguri l'autoproveïment insular i la creació de llocs de treball estables aliens a la temporalitat".

Seran subvencionables tots els conceptes o activitats que s'hagin executat i pagat entre l'1 de novembre de 2021 i el 31 d'octubre de 2022, ambdós inclosos, i que estiguin relacionats amb despeses de funcionament de les estructures de coordinació i gestió de l'entitat o que estiguin directament vinculades al funcionament ordinari de aquesta, així com col·laboracions externes, com ara despeses externes de consultoria.

L'import màxim subvencionable serà de 40.000 euros per beneficiari i el termini per presentar les sol·licituds finalitzarà el proper 4 d'octubre.

Les entitats interessades a rebre aquesta subvenció poden consultar les bases i la documentació a presentar a través de la pàgina web del Govern.

Els clústers han de ser entitats sense ànim de lucre i han de caracteritzar-se per ser una combinació d'empreses i centres de recerca i formació públics o privats que estiguin involucrats en processos d'intercanvi col·laboratiu que tinguin com a objectiu executar projectes innovadors.

Notícies més vistes Avui