• dimarts 6 de juny del 2023

El Govern destina 3,36 milions a Cort per a 150 places de centres de dia per a gent gran dependent

img


PALMA, 3 Nov.

La Conselleria d'Afers Socials i Esports i l'Ajuntament de Palma han signat aquest dijous un conveni de col·laboració per a la reserva i ocupació de 150 places de centre de dia destinades a persones grans en situació de dependència, i per això el Govern atorgarà a Cort 3,36 milions d'euros.

Segons ha informat l'Executiu autonòmic en nota de premsa, les places corresponen a diverses equipacions de la ciutat, com ara Son Sardina, Son Dureta, és Coll d'en Rabassa, Son Ferriol i Son Cladera.

< Atenent el conveni signat, amb efectes des de l'1 de gener de 2022 fins al 31 desembre de 2024, la Conselleria destinarà concretament al Consistori la quantitat de 3.363.362 euros per a 30 places a cadascun dels cinc centres. Les 150 places que es financen amb aquesta partida formen part de la Xarxa Pública d'Atenció a la Dependència de les Illes.

La signatura del conveni s'ha fet durant la visita al centre de dia de Son Cladera, un equipament engegat recentment i que ja acull els primers usuaris. En total, disposa de 30 places i oferirà acolliment diürn a persones grans en situació de dependència --alimentació, higiene i activitats motores i cognitives-- en horari de 07.30 a 16.30 hores.

L'equip tècnic que gestiona el centre estarà format per una coordinadora, cinc auxiliars cuidadores d'atenció directa, un terapeuta ocupacional, una infermera i un fisioterapeuta.

A més, les instal·lacions tenen 443 metres quadrats útils en una sola planta, amb menjador, sala d´activitats, banys adaptats, recepció, gimnàs i despatxos. També hi ha un jardí i un pati exterior per a activitats a l'aire lliure i hi haurà servei de transport per als usuaris. El pressupost de la construcció ha estat de 700.000 euros.

La consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, ha subratllat el fet que Palma compti amb tots aquests equipaments i ha posat en valor el de Son Cladera, que era "un centre de dia en un edifici que feia molt de temps que estava tancat i ara és un lloc que pot millorar la qualitat de vida de la gent gran i dependents".

"Que hi hagi un centre de dia dia a cada barri és fonamental, perquè com a població estem envellint i aquesta ha de ser una fita a aconseguir entre totes les administracions", ha afegit.

Per a l'alcalde de Palma, José Hila, "la signatura del conveni demostra la importància que es dóna a impulsar nous centres de dia, a més de la bona sintonia entre l'Ajuntament i la Conselleria”.

En aquest punt, el primer edil ha ressaltat que, quan acabi la legislatura, la ciutat "haurà duplicat el nombre de centres, una bona notícia per a la gent gran i els seus familiars ias".

Cal recordar que, a principis d'octubre, la Conselleria d'Afers Socials va lliurar a l'Ajuntament les claus del nou centre de dia a sa Indioteria, que ara està pendent d'autorització per part del Consell de Mallorca per començar a funcionar. Aleshores, Govern i Cort signaran un altre conveni per a les 25 places amb què compta aquest equipament per valor de 200.000 euros anuals.

A més, Palma compta amb el centre de dia de s'Estel, que també disposa de places destinades a persones grans en situació de dependència.

Aquesta inversió forma part dels convenis que la Conselleria d'Afers Socials i Esports està signant amb diferents entitats locals per a la reserva i l'ocupació de places municipals de centres de dia i de residència per a gent gran en situació de dependència.

En concret, la Conselleria destinarà un total de 38,6 milions d'euros per finançar 444 places residencials i 659 places de centres de dia a diferents municipis de les Illes per a tres anys (2022, 2023 i 2024). Totes aquestes places formaran part de la Xarxa Pública dAtenció a la Dependència Balears.

Notícies més vistes Avui