Notícies Balears.

Notícies Balears.

El Govern destina 3,5 milions a places de residències privades de Palma per a persones grans dependents.

El Govern destina 3,5 milions a places de residències privades de Palma per a persones grans dependents.

També es destinen 1,1 milions a programes d'integració social de persones amb discapacitat o malalties i 108.000 euros al Programa de Nacions Unides per al Desenvolupament

El Consell de Govern autoritza, a més, el pagament de la subvenció per a diversos cursos de postgrau de la UIB sobre violència sexual

PALMA, 26 d'abril.

El Consell de Govern ha autoritzat a la Conselleria de Famílies i Afers Socials perquè pugui destinar la despesa de 3,5 milions d'euros per a la convocatòria de subvencions destinada a entitats privades que gestionen residències per a persones grans a Palma.

Segons ha informat aquest divendres el portaveu de l'Executiu autonòmic, Antoni Costa, en roda de premsa, aquestes subvencions serveixen per finançar la reforma i rehabilitació de les esmentades residències amb la finalitat de convertir places destinades a persones autònomes en places per a persones en situació de dependència.

La distribució per anys seria de 1.050.000 euros al 2024, 1.400.000 euros al 2025, 700.000 euros al 2026 i 350.000 euros al 2027.

També el Govern ha aprovat aquest divendres concedir 1,1 milions d'euros a programes d'integració social de persones amb discapacitat o malalties, i 108.000 euros al Programa de Nacions Unides per al Desenvolupament.

Sobre el primer, s'ha acordat, concretament, destinar la despesa per a la convocatòria de subvencions destinades a entitats sense ànim de lucre que desenvolupin projectes en matèria de serveis d'atenció, prevenció i promoció de l'autonomia personal dirigides a la integració social de persones amb malalties oncològiques, persones amb malaltia d'Alzheimer i altres demències, persones amb malalties neurodegeneratives, persones amb malalties rares i persones amb discapacitat.

L'import es distribuirà en 554.000 euros amb càrrec als pressupostos generals del 2024, 277.000 euros als del 2025 i 277.000 euros als del 2026. Aquesta convocatòria de subvencions està prevista en el Pla Estratègic de Subvencions, que comprèn ajudes a aquestes entitats per als anys 2024-2027 i amb un import màxim de 2.216.000 euros.

I pel que fa a la subvenció de 108.000 euros al Programa de Nacions Unides per al Desenvolupament, s'emmarca en el projecte 'Promocionant el creixement inclusiu a Amèrica Llatina i el Carib per accelerar la localització dels ODS' i es desenvoluparà a Equador (ciutat de Cuenca) i a Perú (Amazònia peruana i regió de Moyobamba, San Martín).

El projecte té un cost total de 157.000 euros i el seu objectiu és contribuir a la reducció de la pobresa i la millora de les condicions de vida de la població local proporcionant assessorament i assistència tècnica especialitzada per posar en marxa noves accions o complementar processos ja en marxa de desenvolupament territorial basats en prioritats locals i nacionals.

També el Consell de Govern d'aquest divendres ha autoritzat a la Conselleria de Famílies i Afers Socials perquè pugui avançar el pagament d'un import de 92.000 euros, a càrrec del fons finalista Pacte d'Estat contra la Violència Masclista, per finançar algunes activitats formatives de la Universitat de les Illes Balears (UIB) per al curs acadèmic 2024-2025.

Aquestes són el postgrau d'Especialista Universitari en Coeducació (32.000 euros), el d'Especialista Universitari en Intervenció Interdisciplinària en Violències Sexuals (32.000 euros) i el d'Expert Universitari en Intervenció Social en Situacions de Tràfic de Persones i Prostitució (28.000 euros).

El pagament de la subvenció es durà a terme de forma anticipada. En aquest sentit, compta amb el vistiplau de la directora de l'Institut Balear de la Dona (IbDona) per raons d'interès públic.