• dimarts 6 de juny del 2023

El Govern destina 7,6 milions a concertar 170 places de residències i centres de dia de l‟IMAS

img

La xarxa d‟atenció a la dependència creix amb 70 places de la nova residència de Son Caulelles i deu places més de centre de dia< /p>

PALMA, 14 Oct.

El Govern i l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) han signat aquest divendres un conveni pel qual la Comunitat Autònoma destinarà 7,6 milions d'euros a concertar 170 places de residències i centres de dia per a gent gran en situació de dependència.

El conveni ha estat ratificat per la consellera d'Afers Socials i Esports del Govern, Fina Santiago, i la presidenta de l'IMAS, Sofia Alonso, en un acte a la Conselleria d'Afers Socials.

Totes aquestes places formaran part de la Xarxa Pública d'Atenció a la Dependència de Balears --algunes ja estaven dins de la xarxa ia la pràctica el conveni suposa una ampliació de 70 places de residència i deu de centre de dia--.

En total, el conveni signat aquest divendres abasta 40 places de centre de dia i 130 places de residència, amb efecte retroactiu des de l'1 de gener de 2022, fins al 31 de desembre de 2024, excepte les 70 places de la nova residència de Son Caulelles a Pòrtol (Marratxí), amb efecte des que es van posar en marxa les instal·lacions el 3 d'octubre.

La consellera Fina Santiago ha posat un èmfasi especial en l'obertura de la residència de Son Caulelles en haver-se impulsat per les institucions públiques, davant del model habitual que és la concertació de places que del món privat.

XOX

Notícies més vistes Avui