• dilluns 5 de juny del 2023

El Govern destina 9,5 milions el nou CEIP d'Inca ia l'ampliació del CEIP Blai Bonet de Santanyí

img


PALMA, 17 Oct.

al conseller dEducació i Formació Professional a exercir les competències en matèria dautorització i disposició de la despesa corresponent a la transferència extraordinària a favor de lInstitut Balear dInfraestructures i Serveis Educatius (Ibisec) per executar i finançar diverses obres de construcció de nous centres deducació infantil i primària entre les quals hi ha el nou CEIP d?Inca i el projecte d?ampliació del CEIP Blai Bonet de Santanyí, per un import de 9,5 milions d?euros.

El portaveu de l'Executiu autonòmic, Iago Negueruela , ha explicat aquest dilluns a la roda de premsa posterior al Consell de Govern que l'objectiu és executar i finançar les obres de construcció de nous centres d'educació infantil i primària a Inca i l'ampliació i la ref orma del CEIP Blai Bonet de Santanyí, motivada per la resolució per acord mutu de diversos convenis de col·laboració entre la Conselleria d'Educació i Formació Professional, l'Ibisec i els ajuntaments dels municipis on s'han de construir aquests centres a causa de les dificultats de adjudicació trobades a les convocatòries corresponents.

L'ampliació del CEIP Blai Bonet de Santanyí compta amb un pressupost de més de 2,8 milions d'euros. El projecte d‟ampliació inclou tots els espais necessaris per convertir el centre en un CEIP de doble línia (6 + 12 unitats) i cobrir les necessitats d‟escolarització del municipi.

Aquesta actuació permetrà la retirada de les cinc aules modulars existents i es podran tornar les dependències cedides per l'ajuntament que actualment es fan servir com a aula de música i menjador.

La construcció del nou CEIP d'Inca compta amb una inversió prevista de 6,68 milions d'euros i el projecte preveu la construcció duna escola amb capacitat per a 450 alumnes i amb sis unitats deducació infantil i 12 unitats deducació primària.

Aquesta actuació ampliarà amb un nou centre les infraestructures educatives del municipi i resoldrà els problemes d'escolarització.

Es tracta d'obres previstes al Pla d'Infraestructures Educatives 2016-2023 per a totes les Illes que pretén respondre de manera ordenada i objectiva a les necessitats estructurals. rals que presenten els centres educatius de les Balears.

La despesa de més de 9,5 milions d'euros es distribuirà en tres anualitats repartides entre el 2022 i el 2024.

Notícies més vistes Avui