• dimecres 29 de març del 2023

El Govern destinarà 15 milions d'euros a subvencionar la instal·lació de llits elevables als hotels

img

PALMA, 10 Oct.

El Consell de Govern, a proposta de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball , ha aprovat autoritzar la disposició de la despesa per un valor de 15 milions d'euros per a la instal·lació de llits elevables mecànicament als establiments, en el marc del que dicta la llei de turisme.

A la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Govern, el portaveu de l'Executiu, Iago Negueruela, ha explicat que properament es donaran els detalls de la convocatòria a les associacions d'hotelers.

Negueruela ha assenyalat que hi estan havent " moltes peticions” per part dels empresaris que, un cop finalitzi la temporada, iniciaran les substitucions. El portaveu ha explicat que algunes empreses ja estan començant processos de compra, encara que les empreses més petites esperaran el finançament.

Les subvencions per a la modernització i la innovació en la higiene i en la neteja dels establiments de allotjament turístic, destinada a la compra de mecanismes d'elevació de llits, procedeixen del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea Next Generation EU.

Segons ha recordat, el pla va ser concebut com un projecte que traça el full de ruta per a la modernització de l'economia espanyola, la recuperació del creixement econòmic i la creació d'ocupació, després de la crisi de la COVID-19, així com per preparar el país per fer front als reptes del futur.< /p>

Dins l'objectiu general relatiu a la modernització i la innovació en la higiene i en la neteja dels establiments d'allotjament, per a una millora de la qualitat i el confort, que preveu la Llei 8/2012, del turisme de les Illes, els establiments d'allotjament que voluntàriament hagin obtingut una classificació d'estrelles i que han de fer almenys una neteja diària de l'habitació tenen l'obligació que la totalitat dels llits de l'establiment, excepte els supletoris, siguin mecànicament o elèctricament elevables.

D'aquesta manera, aquesta mesura persegueix incrementar la competitivitat de les empreses turístiques mitjançant la incorporació d'elevats estàndards en matèria de sostenibilitat, perquè el turisme ha de contribuir a protegir i promoure la diversitat cultural i el benestar de les persones residents a les Balears, generant treball de qualitat i recolzant les economies locals.

XOX

Notícies més vistes Avui