• dijous 30 de març del 2023

El Govern destinarà 350.000 euros a les Balears per potenciar l'ús del català

img


MADRID, 26 Oct.

El Govern de Pedro Sánchez té previst transferir 200.000 euros al Govern balear i 150.000 euros al Consell de Mallorca per fomentar l'ús de la llengua catalana en format escrit i gràfic.

Es tracta d'una partida pressupostària, recollida al projecte de comptes públics per a l'any 2023, que ve a donar compte del compromís adquirit del Govern amb el senador de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, a canvi del seu suport per als Pressupostos de l'any passat.

En concret, el Ministeri d'Hisenda es va comprometre amb el senador mallorquí a dotar-lo diners al Govern balear i al Consell de Mallorca per promocionar l'ús del català, i així assegurar-se el vot a favor en la seva tramitació al Senat.

Per això, el Govern finalment ha decidit incloure en els pressupostos per a l'any que ve aquesta partida per fomentar el català, encara que el senador de MÉS per Mallorca ha volgut desvincular aquesta partida amb les negociacions per als comptes públics per al 2023, que arribaran al Senat previsiblement al desembre.

Notícies més vistes Avui