• dimecres 5 d'octubre del 2022

El Govern destinarà 45.000 euros a cada aula de 2-3 anys de la xarxa pública i complementària per a la seva gratuïtat

img
PALMA, 5 Ago. La Conselleria d'Educació i Formació Provisional ha anunciat un augment de la dotació prevista inicialment per a cada aula de 2-3 anys, que passa de 36.000 a 45.000 euros tant a les escoletes públiques com a les de la xarxa complementària, amb l'objectiu de garantir-ne la gratuïtat.

En nota de premsa, el Govern ha explicat que aquest divendres, el conseller d'Educació, Martí March, i la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández, s'han reunit amb representants dels ajuntaments i consells per presentar alguns aspectes de la mesura.

Així, el conseller ha valorat "molt positivament" la reunió i ha agraït el "tarannà" dels consistoris i institucions insulars. "Cadascú té les seves peculiaritats i ja hem quedat que anirem treballant cada cas concret", ha dit.

"Aquest increment de dotació, així com moltes de les accions que hem fet fins ara, mostren que el nostre compromís amb aquesta etapa és evident i que estem parlant d'inversions reals que permeten avançar cap a la gratuïtat de l'educació 0-3 anys d'una manera clara i amb un compromís real”, ha afegit March.

En el transcurs de la reunió s'han respost també els dubtes plantejats aquests dies per part dels municipis amb les escoletes. Entre altres qüestions, s'ha informat que properament s'aprovarà un Decret llei que permetrà als ajuntaments deixar de cobrar a les famílies la despesa corresponent a les quatre hores educatives de 2-3 anys a partir del setembre, que seran cobertes per la Conselleria.

Fora de les quatre hores dels 2-3 anys queden, segons ha exemplificat el Govern, l'escola matinal, el menjador i les extraescolars, tal com passa a primària.

Durant la trobada s'ha tractat també la despesa assumida per part de l'Executiu autonòmic, que cobreix 250 euros per alumne durant deu mesos, excloent-ne el juliol i l'agost, com a la resta d'etapes educatives.

Així mateix, es mantenen els ajuts de menjador i descolarització, i els ajuntaments poden continuar aplicant els seus bons escolars. D'altra banda, s'ha recordat que també s'incrementen els mòduls destinats a 0-1 i 1-2 que passen de 7.000 a 10.000 euros als centres públics i de 2.000 a 5.000 euros als de la xarxa complementària.

Aquesta setmana també s'ha desenvolupat una reunió explicativa amb els representants de la xarxa complementària.