Notícies Balears.

Notícies Balears.

El Govern destinarà 528.000 euros a crear una aplicació pública per a la contractació de taxis a les Balears.

El Govern destinarà 528.000 euros a crear una aplicació pública per a la contractació de taxis a les Balears.

PALMA, 11 de gener.

El Consell de Vivienda, Territori i Mobilitat ha obert la licitació de la contractació d'un servei de disseny, desenvolupament, posada en marxa i manteniment d'una aplicació (app) per a dispositius mòbils de gestió del servei de taxi a les Balears, per al qual destinarà una mica més de 528.000 euros.

L'objecte del contracte és oferir una solució tecnològica per a modernitzar el servei del taxi i transport a demanda a les Balears, a més de dotar d'una gestió automatitzada als serveis del taxi a la comunitat, segons ha informat el Consell a través d'un comunicat.

L'aplicació permetrà sol·licitar i pagar els serveis de taxi mitjançant el telèfon mòbil, tant en els casos de tarifa de taxímetre com en les tarifes tancades per a trajectes a preu tancat. També està previst que tingui traducció simultània i la possibilitat de conèixer la ubicació del vehicle en temps real, una vegada que es contracti el servei.

La consellera de Vivienda, Territori i Mobilitat, Marta Vidal, ha destacat que el desenvolupament d'aquesta aplicació "oferirà al sector una solució tecnològica que afavorirà la competitivitat i modernitzarà el servei".

"Un dels compromisos fermes d'aquest Govern és garantir als ciutadans un servei públic eficaç i de qualitat. Aquestes novetats facilitaran la comunicació entre el taxista i l'usuari, a més d'ajudar a millorar el trànsit i el medi ambient, ja que reduirà la circulació de taxis a la recerca de clients", ha afegit.

L'aplicació, que està previst que comenci a funcionar el 2025, pretén adaptar-se a les necessitats i expectatives dels clients, "augmentant la qualitat del servei i contribuint al desenvolupament sostenible dels serveis de taxi", juntament amb el "foment de la innovació tecnològica, amb una gestió eficient de flotes i un augment de la rendibilitat del servei".

El pressupost de licitació o valor estimat del contracte és de 528.063 euros -IVA exclòs- i es divideix en dues fases. D'una banda, una primera fase de desenvolupament d'una aplicació de gestió integral per un import proper als 317.000 euros (IVA exclòs) i una segona fase de manteniment dels treballs realitzats per una quantitat d'una mica més de 211.000 euros (IVA exclòs).

El termini d'execució del contracte és de 30 mesos des de la formalització del contracte, dividits en 12 mesos per a la primera fase i 18 per a la segona. Aquest projecte es desenvolupa dins del marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat amb fons europeus.