Notícies Balears.

Notícies Balears.

El Govern diu que la sentència del Suprem sobre VTC no suposa "cap novetat" per a Balears. El Govern diu que la sentència del Suprem sobre VTC no suposa "cap novetat" per a les Balears.

El Govern diu que la sentència del Suprem sobre VTC no suposa

PALMA, 4 d'abril.

El Govern balear entén que la sentència del Tribunal Suprem que anul·la els 30 minuts de precontractació mínima dels VTC en la normativa basca no suposa "cap novetat" per a les Balears, que també inclou aquest requisit en la seva regulació.

Així ho ha expressat la directora general de Mobilitat, Lorena del Valle. Des del Govern han recordat que en el cas basc es tractava d'una norma de rang reglamentari i, en canvi, a les Balears té rang legal. Per això el Suprem va elevar al Constitucional la normativa balear, qüestió encara a l'espera de resolució.

En aquest sentit, del Valle ha recordat també que la nova llei del taxi a les Balears, aprovada pel Parlament el passat febrer, no va introduir canvis al respecte, mantenint inalterat el requisit de la mitja hora de precontractació.

Tot i això, fonts de la Conselleria han recalcat que el Govern ha anat advertint, aquesta legislatura, que seria necessari adaptar la normativa a la jurisprudència dels tribunals.

El Tribunal Suprem considera que obligar plataformes com Uber a precontractar amb 30 minuts d'antelació "constitueix una limitació molt notable per a l'exercici d'aquesta activitat empresarial, ja que el client busca la prestació d'aquest tipus de serveis en el termini més breu i pel preu més avantatjós possible".

"De manera que aquesta exigència, en anul·lar la immediatesa de la prestació, dissuadeix l'usuari de la seva utilització fins al punt que hi ha un seriós risc d'expulsió del mercat de les empreses que operen sota aquest tipus de llicències", declara la sentència.

En aquest context, abans de l'aprovació de la llei al Parlament, el Govern s'havia arribat a plantejar la possibilitat de suprimir aquest requisit, però posteriorment es va decantar per mantenir-lo, mentre no hi hagi una sentència que expressament l'obligui a retirar aquest apartat, a l'espera de la resposta del Constitucional.