El Govern, el Consell i l'IBDona signen un conveni per crear el primer centre de crisi per a víctimes d'agressió sexual a Mallorca.

El Govern, el Consell i l'IBDona signen un conveni per crear el primer centre de crisi per a víctimes d'agressió sexual a Mallorca.

Els responsables de la signatura del conveni per a la creació del primer centre de crisi d'atenció 24 hores a víctimes de violència sexual a Mallorca han manifestat que "estaràn vigilants" perquè els pròxims governs "no dugui ni un pas enrere en atenció a víctimes de violència masclista"

PALMA, 26 juny.

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat del Govern balear en funcions, Mercedes Garrido, i la presidenta del Consell en funcions, Catalina Cladera, acompanyades pel conseller insular de presidència en funcions, Javier de Juan, la directora insular d'Igualtat, Rosa Cursach, i la directora de l'IBDona, Maria Durán, han signat aquest dilluns el conveni per a la creació del primer centre de crisi d'atenció 24 hores a víctimes de violència sexual a Mallorca.

Segons han informat la presidenta en funcions Catalina Cladera i la consellera, també en funcions, Mercedes Garrido, "aquest conveni per a la creació del primer centre de crisi d'atenció integral, els 365 dies de l'any, 24 hores, a víctimes de violència sexual, el pitjor tipus de violència masclista, a Mallorca, és fruit de la Llei 10/22 de Garanties de Llibertat Sexual".

Aquest conveni, "finançat pel Govern amb 800.000 euros, procedents de fons europeus", han continuat, "suposa el primer pas per a l'adquisició d'un espai on aglutinar tots els serveis que ja presta el Consell de Mallorca contra la violència masclista, en general, i la violència sexual, en particular".

"La signatura d'aquest conveni és un hit important", han assenyalat ambdues. No obstant això", han precisat que "seran els pròxims governs a qui els toca desplegar-lo". Per això, han dit, "anirem a estar vigilants, perquè no es perdi ni un sol recurs dels fons europeus aconseguits fins ara i que no es dugui ni un sol pas enrere en l'atenció a les víctimes de violència masclista. En definitiva, per a que aquests serveis i polítiques es consolidin i vagin més enllà".

Categoría

Illes Balears