• dimecres 30 de novembre del 2022

El Govern espera que almenys 30 empreses obtinguin el segell Pime Innovadora

img

PALMA, 4 Oct.

La Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Memòria Democràtica i Sectors Productius s'ha marcat com a objectiu facilitar que el menys 30 empreses de Balears iniciïn el procés de certificació com a empreses innovadores, i puguin així donar-se d'alta al Registre de pimes innovadores del Ministeri de Ciència i Tecnologia, cosa que comporta el segell Pime Innovadora.

En una nota de premsa, la Conselleria ha indicat aquest dimarts que aquest distintiu dóna accés a bonificacions a la cotització a la Seguretat Social i deduccions fiscals per R+D+i. Així mateix, permet a les empreses beneficiar-se de les possibles línies d'ajuts que expressament esmenten la condició de Pime Innovadora i participar en les contractacions públiques gestionades a través de la Compra Pública Innovadora.

Així ho ha explicat el secretari autonòmic de Sectors Productius i Memòria Democràtica, Jesús Jurado, durant la inauguració aquest dimarts de la jornada Certificació i beneficis del segell Pime Innovadora, organitzada en col·laboració amb la Cambra de Comerç de Mallorca.

Segons ha explicat Jurado, aquesta actuació es posarà en marxa en el marc del programa Factoria dInnovació, impulsat per la Direcció General dInnovació. Aquest projecte també té previst identificar almenys 100 empreses per a la realització de plans de certificació, així com la identificació d'altres 200 empreses o Agrupacions Empresarials Innovadores (AEI) que vulguin realitzar plans de suport a la gestió de R+D+i.

Així, el Registre de petites i mitjanes empreses innovadores assentades a les Illes podria incrementar-se en gairebé un 50%. Factoria d'Innovació també preveu capacitar les empreses en matèria de plans de certificació, realitzar diagnòstic d'innovació i plans d'actuació per a l'estructuració de projectes de R+D+i, alhora que posarà en marxa activitats de difusió.

>

Notícies més vistes Avui