• dijous 30 de març del 2023

El Govern estudia propostes de deduccions fiscals "tenint clar que el que més té és el que més ha de pagar"

img

PALMA, 30 Set.

La presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha indicat aquest divendres que l'Executiu autonòmic està “estudiant” algunes noves propostes de deduccions fiscals però “mirant tot el paquet global” i “tenint clar que el que més té és qui més ha de pagar”.

>

Així s'ha expressat en resposta a una pregunta dels mitjans durant un acte a Algaida. Amb aquestes declaracions la presidenta ha marcat distàncies respecte als postulats del PP, i ha criticat que "on governen han plantejat una condonació de l'impost de patrimoni als quals tenen més d'un milió d'euros", mesura que "afecta el 0, 2% de la població.

Armengol ha recalcat que estan treballant amb els agents econòmics i socials en un pla de mesures per pal·liar els impactes de la inflació i la crisi energètica. En aquest context, ha recordat que a Balears ja s'han aplicat deduccions fiscals, però en qualsevol cas a "les persones de la classe mitjana i treballadora", com les que fan referència a habitatge, compra de material escolar o mobilitat d'estudiants .

En aquest punt, ha aclarit que "sense dubte" s'està estudiant "alguna proposta més" en aquest sentit.

En aquest sentit, la presidenta balear ha sostingut que quan el PP governava a les Illes en l'anterior crisi va promoure "alguna deducció fiscal per fer-se una assegurança sanitària privada" mentre pujava impostos a classe mitjana i treballadora, a més de "acomiadar professors i sanitaris".

"Tenim clar que no s'ha de carregar el cost de la crisi a la classe mitjana treballadora, que és el que ha fet sempre el PP quan governa", ha dit la socialista, censurant les crítiques de la presidenta del PP balear, Margalida Prohens, a la reforma fiscal anunciada pel Govern, les mesures del qual Armeng l ha considerat adequades.

"La política fiscal és clau per definir també la ideologia i les prioritats en política; veiem clarament on se situa el PP i nosaltres estem als antípodes de tot això", ha subratllat Armengol, que ha tornat a insistir que en un moment de crisi es necessiten "serveis públics forts", i que aquests " es nodreixen dels ingressos" que procedeixen dels impostos.

Notícies més vistes Avui