• dimarts 21 de març del 2023

El Govern expressa el seu condol per la mort d'Erwin Bechtold, premi Ramon Llull 2006

img

PALMA, 2 Set.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, juntament amb la resta de membres de l'Executiu, ha expressat els seus condols per la mort de l'artista Erwin Bechtold, guardonat amb el Premi Ramon Llull el 2006 en reconeixement a la seva trajectòria i el seu vincle amb les Balears, especialment amb Eivissa.

"La meva condol i una forta abraçada a la família d'Erwin Bechtold i el món de la cultura. La societat perd una bona persona i Eivissa, un artista internacional referent, molt estimat i respectat a l'illa i tot el sector”, ha assenyalat Armengol a través del seu compte de Twitter.

Erwin Bechtold (Colònia, 1925) és considerat un dels "veritables" artistes de la plàstica contemporània per la seva aportació al món de les arts, per la seva capacitat creadora i per la projecció de el seu treball als escenaris internacionals, han destacat des de l'Executiu balear.

A Colònia obté el diploma de mestre caixista i impressor. Durant el període d'aprenent realitza estudis a les escoles d'oficis de Colònia, amb Friedich Vordemberge, gràcies a qui va exposar per primer cop. El 1950 es va traslladar a París, on va treballar amb Fernand Léger per després partir a Barcelona, ​​on entra en contacte amb els membres del grup Dau al Set i els membres del grup madrileny El Paso.

El 1954 descobreix Eivissa . Com a interiorista, es va orientar cap a espais públics i feines d'arquitectura interior. Després de passar una temporada a Berlín, on va entrar en contacte amb artistes alemanys de la seva generació, el 1959 va ser membre fundador del Grup Eivissa 59. A Anglaterra el 1966, va treballar en diverses acadèmies d'art com a professor convidat. El 1974 va obtenir el primer premi de la VI Biennal Internacional d'Art d'Eivissa.

El més gran dels seus treballs integrats, les quatre façanes del museu Reiis-Engelhorn a Mannheim, és del 1988. Entre les seves distincions, destaquen el Premi FAD de 1961, el Premi Miró de 1973, el de Professor Honorari per la seva obra a Alemanya, el Premi Illes Pitiüses a Eivissa i l'homenatge a l'artista a Art Barcelona 1999. El 2006 va rebre del Govern el Premi Ramon Llull i en 2011, el Premi Xam d'Arts Plàstiques.

Notícies més vistes Avui