• dimecres 7 de desembre del 2022

El Govern garantirà el transport marítim a primera i darrera hora entre Eivissa i Formentera

img


EIVISSA, 15 Oct.

El Govern garantirà el transport marítim a primera i última hora entre Eivissa i Formentera , habilitant ajudes a les navilieres, de forma temporal, per fer front al dèficit d'aquest servei mentre tramita un contracte d'obligació de servei públic per garantir la connectivitat a l'illa de Formentera en aquestes franges horàries.

Segons ha informat la Conselleria de Mobilitat i Habitatge aquest dissabte en una nota de premsa, el Govern garantirà la prestació del servei de transport marítim entre Eivissa i Formentera a primera i última hora, concretament a les franges horàries entre les 05.00 i les 06.00 hores de la demà i les 22.30 i 23.30 hores de la nit, en tractar-se d'un servei d'interès general per als residents de l'illa de Formentera. Cal tenir en compte que la crisi provocada per la guerra d'Ucraïna i la pujada dels preus dels combustibles han agreujat el dèficit econòmic en la prestació per part de les navilieres del servei de transport marítim entre el Port d'Eivissa i el port de la Sabina a Formentera a primera i darrera hora del dia.

>

Davant d'aquesta situació, el Govern balear ha posat en marxa un procediment per pal·liar temporalment, mitjançant ajudes a les navilieres, el dèficit ocasionat per la prestació d'aquest servei essencial per a l'illa de Formentera. Les ajudes tindran caràcter retroactiu, a partir de mitjans d'octubre i fins que finalitzi la temporada baixa.

Paral·lelament des del Govern s'està buscant una solució definitiva per garantir aquest servei. Per aquest motiu, s'ha iniciat la tramitació d'un contracte per a la prestació d'aquest servei de transport marítim a primera i última hora en els supòsits en què no hi hagi oferta al mercat, tenint en compte els principis de publicitat i lliure concurrència mitjançant l'Obligació de Servei Públic (OSP).

Una mesura que preveu el projecte de Decret de Transport Marítim, que desenvolupa la Llei de Transport Marítim de Balears, i que es troba en les darreres fases de tramitació. En aquests moments, el projecte de Decret està pendent del dictamen del Consell Consultiu, posteriorment s'enviarà a la Comissió Europea i, finalment, serà aprovat pel Consell de Govern.

Notícies més vistes Avui