• divendres 31 de març del 2023

El Govern i Adopuma s'emplacen a aconseguir que les competències dels quiosquets es traspassin a les Balears

img

PALMA, 8 Set.

El Govern i l'associació Domini Públic Marítim Terrestre de Mallorca (Adopuma) s'han emplaçat aquest dijous a aconseguir que les competències dels quiosquets es traspassin a les Balears.

La reunió ha tingut lloc aquest dijous entre la consellera de Presidència i Funció Pública, Mercedes Garrido, i Adopuma després de la decisió de Demarcació de Costes de no autoritzar certes instal·lacions temporals, a més de la demora en la tramitació de nombrosos expedients i les denegacions "per canvis de criteri de la Conselleria de Medi Ambient", segons Adopuma.

En una roda de premsa després de la reunió, Garrido ha recordat que les competències en autoritzacions són el Govern estatal i que des del Govern "estan treballant perquè es traspassin" a Balears.

"És una primera presa de contacte , es tracta d'un sector econòmic important per a les nostres Illes i seguirem treballant perquè les tramitacions administracions s'agilitin al màxim”, ha emfatitzat.

En aquest sentit, Garrido ha assegurat que “era complicat solucionar tot de cop” en una primera cita, encara que si arriba el moment de rebre les competències, es reuniran amb l'associació i amb tots els afectats.

Per la seva banda, Jaime Perelló, vocal d'Adopuma, ha insistit a buscar una solució perquè a la temporada que ve es pugui desenvolupar la seva activitat "amb normalitat".

"Hem tingut bona sintonia i hem pogut marcar un full de ruta per disminuir els problemes d'aquesta temporada, que no només se centren en Mallorca perquè hem tingut contacte amb altres afectats de Menorca i Eivissa, que formaran també la seva associació”, ha finalitzat.

Notícies més vistes Avui