• dimarts 21 de març del 2023

El Govern i Casal Petit renoven el protocol per atendre dones en situació de prostitució

img

Garrido confia que els grups parlamentaris donin suport que en la reforma de la llei d'igualtat es contempli la prostitució i la violència vicària com a violències masclistes p>

PALMA, 12 Ago.

El Govern i Casal Petit han renovat aquest divendres a Palma el protocol per atendre dones en situació de prostitució i víctimes de tràfic, així com per seguir desenvolupant el projecte Lausana, de tres pisos per acollir víctimes.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, han visitat el centre d'atenció psicosocial a la dona Casal Petit després d'això han signat l'acord, dotat amb 123.000 euros, juntament amb la directora de l'entitat, Felicidad Martínez.

A més de l'atenció a les dones, l'acord preveu la cessió per part de l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibav i) de tres pisos per acollir una desena de dones en situació de prostitució i tracta.

Felicitat Martínez ha agraït el suport de les institucions públiques per ajudar les dones que volen allunyar-se del context de la prostitució i cap a la inserció social. Segons ha recordat, l'entitat presta aquest servei des de fa quatre dècades.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha ressaltat la feina de Casal Petit amb les dones en situació de prostitució i “sotmeses al pitjor de els masclismes".

Al mateix temps, ha reiterat el seu posicionament "abolicionista" en relació a la prostitució i la voluntat que aquesta realitat "no existeixi" ni cap dona "es tingui veure sotmesa a aquesta situació.

La presidenta del Govern ha destacat la relació “molt estreta” des de l'IBDona amb totes les entitats que treballen en la lluita contra la prostitució i ha recordat que Balears va ser la primera Comunitat Autònoma a tenir un pla autonòmic contra el tràfic amb fins d'explotació sexual.

Per la seva banda, la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha reiterat la voluntat que la reforma de la llei d'igualtat de Balears contempli la prostitució i la violència vicària com a violències masclistes.

Garrido ha expressat la seva confiança que la reforma es podrà pactar amb els grups parlamentaris. "Ningú s'oposa que es consideri la prostitució com a violència masclista", ha afegit.

Segons ha detallat el Govern en una nota de premsa, els tres habitatges tenen una capacitat per a 12 places, nou fixes i tres per a situacions d'emergència.

L'equip professional que s'encarrega d'aquest servei està compost per una coordinadora, dues educadores socials, una treballadora social i una psicòloga.

dones per un termini d'11 mesos, com a part del seu procés de recuperació integral. A més de l'acolliment temporal, s'ofereix atenció psicològica, assessorament jurídic, orientació laboral i atenció social per a aquestes dones.

Durant el 2021, el projecte Lausana va acollir 26 dones, 15 de les quals es trobaven en situació de prostitució i 11 han estat identificades com a víctimes de tràfic amb fins d'explotació sexual pels cossos i forces de seguretat de l'Estat o pel servei, ja que Casal Petit és una de les tres entitats de les Illes amb capacitat per emetre certificats de condició de víctima de tràfic.

Des de començament d'any, el servei ha atès 20 dones, entre les quals n'hi ha 14 en situació de prostitució, dues víctimes de tràfic i quatre possible víctimes.

Notícies més vistes Avui