• dilluns 5 de desembre del 2022

El Govern i el CNI col·laboraran per reforçar la ciberseguretat de les Balears

img

PALMA, 5 Jul.

El Govern balear i el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) col·laboraran per reforçar els mecanismes i protocols d'actuació a ciberseguretat de les Illes, en línia amb les directrius traçades per la Unió Europea (UE).

Aquesta col·laboració s'ha materialitzat aquest dimarts amb la signatura d'un conveni entre el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, i la secretària d'Estat de Defensa i directora del CNI, Esperanza Casteleiro.

Gràcies a aquest conveni, el CNI facilitarà la implantació de les eines i tecnologies més adequades a cada moment, així com l'adopció i implementació de les mesures oportunes per a una defensa eficient. Per a totes aquestes actuacions, el Centre Criptològic Nacional CCN-CERT, dependent del CNI, estarà a disposició del Govern amb l'objectiu d'executar revisions o visites periòdiques o puntuals de les instal·lacions determinades per la comunitat autònoma.

conveni, vigent per un període de quatre anys, no comporta aportació econòmica per cap de les parts i les diferents actuacions es finançaran a través de mecanismes de fons europeus.

"Compartir tota informació rellevant sobre incidents, mecanismes de resposta i formació és fonamental per millorar la ciberseguretat a nivell autonòmic, estatal i europeu”, ha assenyalat Company. Casteleiro, per la seva banda, ha detallat que el CNI està creant “un paraigua de ciberseguretat”. europeu" i que inclou "tant el suport a comunitats autònomes com la creació de diferents línies d'ajudes directes oa través de fons MRR que gestionen diferents ministeris".

A més, el director gener al de Modernització i Administració Digital, Ramón Roca, ha participat en una reunió en què ha destacat la participació de la seva àrea, representant el Govern, a la unitat d'innovació de ciberseguretat per part de la Universitat de les Illes Balears.

>

Després de la reunió, Company, Casteleiro i Roca han visitat les instal·lacions d'Intec, un centre privat de ciberseguretat creat a Mallorca, amb capital illenc i reconegut pel CCN com un dels millors d'Espanya.

Intec és un dels membres fundadors de la RNS (Xarxa Nacional de SOCs) i disposa de dos centres d'alta disponibilitat perquè, en cas de caure un, l'altre segueixi prestant servei. Tots dos estan dotats amb els darrers avenços en ciberseguretat i protegeixen organismes públics i empreses a tot el món, segons han explicat des del Govern.

Aquests centres estan dirigits per personal de les Balears amb més de 20 anys d'experiència . A més, compta amb un laboratori especialitzat en ciberseguretat on es desenvolupen investigacions, anàlisis de codi maliciós, pericials, recuperació d'informació i projectes d'R+D+I.

Notícies més vistes Avui