• dimecres 7 de juny del 2023

El Govern i Endesa col·laboren per impartir formació sobre alta tensió a quatre professors de FP de l'IES Manacor

img

PALMA, 30 Set.

El Govern balear i Endesa col·laboren en la formació sobre muntatge i manteniment d'alta tensió de quatre professors de FP que imparteixen el cicle formatiu de grau superior en Sistemes electrònics i automatitzat de l'IES Manacor, en la modalitat intensiva.

La Conselleria d'Educació i Formació professional ha informat aquest divendres en una nota de premsa que la col·laboració té l'objectiu de cobrir la carència de professionals en alta tensió a les Balears, a través del Centre de Formació, Innovació i Desenvolupament de Formació Professional de les Balears (CinFP-IB).

En aquest sentit , els quatre docents es van traslladar fins a la seu d'Endesa a Sant Just Desvern (Catalunya) per participar durant cinc dies en una formació que els va permetre ampliar els seus coneixements sobre alta tensió amb una part pràctica i una altra de riscos laborals.

En concret, en virtut de l'acord amb el Govern, Endesa finançarà el cost de la formació, que es complementarà amb una formació a distància, i el CinFP-IB assumirà les despeses dels desplaçaments i el allotjament dels docents participants.

Dins aquesta col·laboració, el conseller d'Educació i Formació Professional, Martí March, ha mantingut aquest divendres una trobada amb el director general d'Endesa a Balears, Martí Ribas, i el director de Distribució, Carlos Ferrer. Per part de la Conselleria també hi han assistit el director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos; la cap del Servei de Planificació i Participació, Olivia Caballero; i un docent de l'IES Manacor, Pere Riera.

Per part d'Endesa, s'ha posat èmfasi en la "falta de professionals d'alta tensió al sector elèctric" i, per això, l'entitat espera que l'acord possibiliti que l'alumnat del cicle formatiu de grau superior en Sistemes electrònics i automatitzats "pugui cobrir aquesta carència".

En aquesta direcció, el conseller ha subratllat que és la primera vegada que es posa en marxa aquesta col·laboració i que tant des de la Conselleria com des d'Endesa confien en "que els esforç invertits reverteixin que alguns joves es decantin per aquesta especialitat".

"Col·laboracions com aquesta serveixen per promocionar la modalitat de formació professional intensiva, tal com preveu la Llei d'Educació de Balears”, ha finalitzat.

Notícies més vistes Avui