• dijous 2 de febrer del 2023

El Govern i la Redeia treballaran a fomentar l'educació ambiental sobre el medi marí

img

PALMA, 17 Jun.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el delegat a Balears de Redeia (abans Grup Red Eléctrica), Eduardo Maynau, han signat un conveni de col·laboració per fomentar l'educació ambiental sobre el medi marí amb el desenvolupament de tallers formatius dirigits principalment a escolars al centre d'interpretació de l'Aula del Mar.

En una nota de premsa, la Conselleria ha explicat aquest divendres que l'objectiu principal del conveni és, mitjançant el coneixement, fomentar hàbits de protecció del medi marí i especialment de la posidònia oceànica i les comunitats biològiques del seu entorn.

Tot i que el públic prioritari és l'escolar, el conveni vol fer arribar aquesta formació i, en conseqüència, la conscienciació, al conjunt de la societat. Així, a més dels tallers presencials, es fomentarà l'ús de continguts digitals.

El conveni té per objecte la difusió d'activitats al centre d'interpretació de l'Aula del Mar, amb activitats com promoure accions de divulgació, comunicació i educació ambiental a l'àmbit competencial que li és propi a l'Aula del Mar; impulsar un enfocament pràctic i immediat en l'aproximació a l'estudi i el coneixement de la posidònia oceànica i les comunitats biològiques del seu entorn; i promoure i contribuir a la continuïtat dels tallers educatius desenvolupats actualment per l'aula del Mar.

El conveni té una durada de dos anys amb una aportació de 60.000 euros per part de Redeia a través de la seva filial Red Eléctrica. Amb aquesta aportació, contribueix a la definició del programa educatiu i material digital, a la contractació del personal especialitzat que portarà a terme els tallers i del servei de transport dels escolars des dels centres educatius a l'aula del Mar, a més d'aportar l'exposició virtual del Bosc Marí com a part del programa educatiu.

Per la seva banda, la Conselleria es compromet a programar i realitzar els tallers i activitats descrits al conveni així com a trobar un espai adequat dins de l'aula de la Mar per l'exposició virtual sobre el Bosc Marí.

La Direcció General de Residus i Educació Ambiental elaborarà una memòria anual on es reculli el desenvolupament i valoració de les activitats i definirà i desenvoluparà continguts educatius digitals associats a les activitats que realitzi l'Aula del Mar.

Notícies més vistes Avui