El Govern i l'Ajuntament de Palma renoven el conveni per gestionar conjuntament el centre de sa Petrolera.

El Govern i l'Ajuntament de Palma renoven el conveni per gestionar conjuntament el centre de sa Petrolera.

PALMA, 8 de gener.

El Departament d'Agricultura, Pesca i Medi Natural i l'Ajuntament de Palma han signat aquest dilluns la pròrroga del conveni per continuar gestionant de forma conjunta el centre de sa Petrolera.

Aquesta col·laboració entre el Departament i Cort permet unir en un mateix espai la Biblioteca Pública Municipal del Molinar amb el Centre de Recursos d'Educació Ambiental de Balears (CREAib), segons ha destacat Agricultura en una nota de premsa.

Es tracta de la segona renovació d'aquest acord, que es va signar per primer cop el 11 de desembre de 2017 i es va prorrogar el 27 de novembre de 2019.

El nou conveni té una durada de quatre anys, en els quals el Departament aportarà una quantitat màxima de 98.000 euros. D'ells, 28.000 s'abonaran el 2024; 28.000 euros el 2025; 28.000 euros el 2026 i 14.000 euros el 2027.

L'Ajuntament de Palma també haurà de aportar fins a un màxim de 98.000 euros distribuïts en les mateixes anualitats.

El conseller, Joan Simonet, ha recalcat la importància de tenir centres especialitzats en educació ambiental i, sobretot, que la ciutadania pugui aprofitar-se'n.

"Volem continuar treballant de manera conjunta amb l'Ajuntament de Palma per apropar l'educació ambiental a tots els ciutadans. És un privilegi tenir una biblioteca de referència especialitzada en temes mediambientals en un edifici emblemàtic com sa Petrolera", ha manifestat Simonet.

Per la seva banda, el regidor de Turisme, Cultura, Esports, Restauració i Coordinació Municipal de Palma, Javier Bonet, ha assenyalat que "la renovació del conveni posa de manifest l'aposta de Govern i Cort per unes instal·lacions úniques, que permeten als ciutadans disposar del servei de biblioteca pública municipal i el CREAib, que al llarg dels anys s'ha anat consolidant com un centre de referència en educació ambiental".

Des del Departament han ressaltat, en aquest sentit, que prop de 20.000 persones assisteixen anualment a les instal·lacions de Can Salas-sa Petrolera.

A més, han destacat aproximadament els 2.500 visitants anuals de l'Aula del Mar, que funciona dins d'aquesta infraestructura oferint tallers, jornades informatives, conferències i diferents activitats relacionades amb el medi marí i el litoral balear.

A l'acte de signatura d'aquest dilluns han assistit, a més de Simonet i Bonet, la directora general de Medi Natural i Gestió Forestal, Anna Torres; el coordinador general de Cultura i Arts Visuals de l'Ajuntament de Palma, Fernando Gómez de la Cuesta; la directora general de Patrimoni, Pilar Ribal, i personal tècnic del Servei de Qualitat i Educació Ambiental del Govern.

.

Tags

Categoría

Illes Balears