• dimarts 21 de març del 2023

El Govern i Unisep acorden crear un grup de treball per millorar les condicions dels empleats públics

img

PALMA, 22 Jun.

El Govern ha acordat aquest dimecres amb la plataforma Unisep la creació d'un grup per treballar conjuntament en les diferents problemàtiques que plantegen i analitzar les vies per millorar les condicions laborals dels treballadors de l'Administració General de l'Estat a les Illes.

Actualment, hi ha 4.096 places a l'Administració General de l'Estat, 4.874 a les Forces Armades ia les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i 1.622 a Justícia, segons la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat.

La consellera de Presidència, Mercedes Garrido, i la directora general de Funció Pública, Carmen Palomino, han rebut aquest dimecres la plataforma Unisep, a la qual han traslladat la proposta conjunta del Govern i els sindicats per millorar les condicions laborals dels treballadors de l'Administració n General de l?Estat.

La proposta, signada per l'Executiu i els sindicats amb representació a les meses de negociació de l'Administració General de l'Estat, preveu reclamar al Govern d'Espanya millores per als 10.592 empleats de l'Administració General de l'Estat a l'àmbit de les Illes.

En concret, es demana a l'Estat un complement de fidelització per als llocs de difícil cobertura, amb una partida pressupostària necessària per a la creació d'aquest complement, i que es estableixi una quantia fixa mensual per a tot el personal de l'Administració General de l'Estat, institucions penitenciàries, forces i cossos de seguretat de l'Estat, organismes autònoms i empreses públiques amb independència del grup o subgrup de classificació.

pretén que s'incrementin aquestes quanties de manera progressiva en funció del nombre d'anys de permanència al lloc de treball i que aquestes siguin diferents per illes segons l'especial dificultat de cobertura de places.

D'acord amb Presidència, l'objectiu és rejovenir i redimensionar les plantilles actuals de l'Administració General de l'Estat, per pal·liar els efectes que la insularitat comporta a l'hora de cobrir llocs de treball i aconseguir unes plantilles adequades i amb millors retribucions, cosa que repercutirà en uns millors serveis públics.

Notícies més vistes Avui