Notícies Balears.

Notícies Balears.

El Govern impulsa una campanya d'ajuts per millorar l'eficiència energètica en habitatges i edificis residencials.

El Govern impulsa una campanya d'ajuts per millorar l'eficiència energètica en habitatges i edificis residencials.

La finalitat és donar a conèixer aquests ajuts, atès que dels 29,5 milions rebuts de fons europeus, només s'havia concedit un milió

PALMA, 21 Oct.

El Govern ha llançat una campanya d'ajuts per a la millora de l'eficiència energètica en habitatges i edificis residencials a les Illes Balears.

Segons ha informat Conselleria d'Habitatge, Territori i Mobilitat en nota de premsa, el Govern ha llançat una campanya d'explicació dels programes d'ajuts per a la millora de l'eficiència energètica en habitatges i edificis residencials a les Illes Balears amb fons Next Generation, així com els passos que han de fer els beneficiaris per aconseguir-ho, per promoure les sol·licituds d'aquestes subvencions.

La Conselleria, juntament amb la Direcció General d'Habitatge i Arquitectura, han considerat molt necessari donar a conèixer aquests ajuts, atès que del total dels 29,5 milions d'euros rebuts de fons europeus, només s'havia concedit un milió, la qual cosa representa un tres per cent de l'objectiu.

La campanya, dissenyada per l'agència Aforo 10, s'emetrà en els mitjans de comunicació i en les xarxes socials del Govern. També es desenvolupa en publicitat exterior (OPIs) a totes les illes i en autobusos de la xarxa TIB.

Una de les peces d'aquesta campanya és l'espot, que ha començat a emetre's des d'aquest divendres. Amb l'eslògan "No deixis entrar a casa teva el fred, la calor ni l'excés de consum energètic" i el missatge principal "Deixa'ls fora", aquesta peça audiovisual té la intenció d'explicar els objectius dels ajuts de forma clara i reforçar el concepte d'aïllament, confort i eficiència energètica humanitzant els conceptes de fred, calor i consum energètic.

Els missatges destacats són la possibilitat de millorar l'eficiència energètica i estalviar fins a un 80 per cent de la inversió gràcies als ajuts. A més, s'enumeren totes les millores que es poden realitzar dins dels habitatges i dirigeix al ciutadà interessat a les oficines de rehabilitació.

En el web orbaleares.com s'expliquen aquests ajuts, que es podran sol·licitar fins al 31 de desembre. El termini per a presentar sol·licituds era inicialment fins al dia 1 de setembre però es va prolongar fins al 31 de desembre, amb la finalitat de no perdre aquests diners.

Cal destacar que els col·lectius implicats, com els col·legis professionals d'arquitectes, arquitectes tècnics o administradors de finques, a més d'ajuntaments, també s'han posat en marxa en la difusió i voluntat de donar a conèixer aquests ajuts.