El Govern insisteix a l'oposició que el seu soci "és Vox" i nega que li hagi exigit entrar en l'Executiu. El Govern reitera a l'oposició que el seu soci "és Vox" i nega que li hagi exigir entrar en l'Executiu.

El Govern insisteix a l'oposició que el seu soci

Qüestiona la "credibilitat" de l'oferta de l'oposició i no contempla cap altre escenari que aprovar els pressupostos amb Vox

PALMA, 15 de desembre.

El vicepresident i conseller d'Hisenda del Govern balear, Antoni Costa, ha allunyat aquest divendres la possibilitat d'un acord amb l'oposició insistint que el soci "és Vox", alhora que els ha negat que els de Santiago Abascal els hagin exigit entrar a l'Executiu.

Així s'ha expressat Costa durant la roda de premsa posterior al Consell de Govern, on ha qüestionat la "credibilitat" de l'oferta de negociar amb l'oposició per "oportuna". El que també és portaveu del Govern ha deixat clar que no contempla cap altre escenari que no sigui aprovar els pressupostos amb Vox i que entrin en vigor el 1 de gener de 2024.

Costa ha afirmat que "totes les esmenes estan sobre la taula", inclosa la que demana eliminar les subvencions a patrons i sindicats --el PP va votar en contra i la presidenta Marga Prohens va dir que "no és la postura del Govern"--, i els 20 milions d'euros per finançar la implantació de la lliure elecció de llengua. El conseller ha reiterat que el PP manté la seva postura sobre la quantificació de la mesura.

A més, Costa ha assenyalat que també estan negociant amb el diputat de Formentera, Llorenç Córdoba, tot i que ha admès que no el continuen considerant "un soci". El vicepresident ha avançat que "moltes" de les esmenes de Sa Unió seran incorporades al pressupost.

Tags

Categoría

Illes Balears