• dimarts 21 de març del 2023

El Govern lliura a Eivissa Creus al Mèrit Policial a agents amb 30 anys de servei

img

IBIZA, 1 Jul.

El Govern, a través de l'Institut de Seguretat Pública de Balears, ha lliurat les Creus Mèrit Policial amb Distintiu Blanc a 21 policies locals d'Eivissa ia dos de Sant Josep amb una trajectòria igual o superior als 30 anys de servei.

Segons ha informat la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat, les condecoracions han estat lliurades per la consellera de Mercedes Garrido; el director general d'Emergències i Interior, Jaume Barceló; la directora gerent de l'Escola Balear d'Administració Pública, Maman Iglesias, i l'alcalde de Sant Josep, Ángel Luis Guerrero.

Durant l'acte, la consellera ha agraït als guardonats la seva tasca “sempre imprescindible” “, més ara quan s'inicia un estiu de recuperació i normalitat. Garrido ha expressat que "ser policia local no és només una professió, sinó que és una vocació, un estil de vida d'ajuda al conciutadà, d'uns valors de disciplina, d'exemplaritat, d'ajuda, de servei públic, d'estar allà on la ciutadania us necessita” i amb l'acte d'aquest divendres es reconeixen aquests valors, ha dit.

A més, ha explicat que el Govern, en el marc de les seves competències, està treballant per enfortir aquest cos policial formant 300 nous policies locals a Balears en els darrers dos anys i 59 a l'illa d'Eivissa només aquest any.

En aquesta línia, ha recordat que fa uns dies es va aprovar la modificació de la Llei de Coordinació de les Policies Locals per agilitzar la formació i la selecció d'efectius gràcies a la qual el Govern podrà convocar oposicions en aquells ajuntaments que deleguin aquesta competència a l'Executiu.

Finalment, ha recordat que per primera vegada han impulsat el curs de capacitació de forma baixa centralitzada a Eivissa, també obert als aspirants de Formentera, i en pocs dies es podran graduar els 30 primers aspirants formats directament des d'Eivissa, la qual cosa és una "fita importantíssima", ha considerat.

"Continuem avançant, junts i juntes, cap a una societat amb més convivència, més democràtica i amb més seguretat", ha conclòs.

Per la seva banda, el director general d'Emergències i Interior, Jaume Barceló, ha destaca la "generositat, vocació de servei públic i entrega" de les policies locals per superar la pandèmia, així com el suport del Govern al cos a través del Fons de Seguretat Pública.

L'alcalde de Sant Josep de sa Talaia, Àngel Luis Guerrero, ha destacat la importància de premiar la dedicació i el servei públic dels agents que han dedicat 30 anys de la seva vida al cos i la ciutadania.

Notícies més vistes Avui